Detail specializace

Potravinářská chemie a technologie

FCHZkratka: PCHAk. rok: 2021/2022

Program: Chemie a technologie potravin


Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)

1. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BA_ZLTBasics of Laboratory Techniqueen1PovinnýklL - 13ano
BC_CHI1Chemická informatika Ics3PovinnýklP - 13 / C1 - 26ano
BC_MAT1Matematika Ics7Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_ACH1Obecná a anorganická chemie Ics8Povinnýzá,zkP - 26 / S - 13 / C1 - 26ano
BC_BIOObecná biologie a ekologiecs2PovinnýzkP - 26ano
BC_ZLTZáklady laboratorní technikycs1PovinnýklL - 13ano
BC_FPOFyziologie průmyslových mikroorganismůcs4Povinně volitelnýzkP - 26Bano
BC_PCM1Matematické aplikace v chemii Ics2Povinně volitelnýklP - 13 / CPP - 13Bano
1. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BC_FYZ1Fyzika Ics6Povinnýzá,zkP - 39 / C1 - 26ano
BC_CHI2Chemická informatika IIcs4Povinnýzá,zkP - 13 / C1 - 26ano
BC_MAT2Matematika IIcs7Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_ACH2Obecná a anorganická chemie IIcs5Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 13ano
BC_OCH1Organická chemie Ics6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_ACH1_PPraktikum z anorganické chemie Ics3PovinnýklL - 52ano
BC_FYZ1_PPraktikum z fyziky Ics3PovinnýklL - 39ano
BC_ZFFyziologie a buněčná biologiecs2Povinně volitelnýzkP - 26Aano
BC_OBTObecná toxikologiecs2Povinně volitelnýzkP - 26Aano
BC_ETIBioetikacs2Povinně volitelnýklS - 26Bano
BC_PCM2Matematické aplikace v chemii IIcs2Povinně volitelnýklP - 13 / CPP - 13Bano
BC_TEKTechnické kreslenícs2Povinně volitelnýklC1 - 26Bano
2. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BC_ANC1Analytická chemie Ics6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_FCH1Fyzikální chemie Ics6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_OCH2Organická chemie IIcs6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_ANC1_PPraktikum z analytické chemie Ics3PovinnýklL - 52ano
BC_FCH1_PPraktikum z fyzikální chemie Ics3PovinnýklL - 39ano
BC_MIBMikrobiologiecs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26Aano
BC_ZPTZáklady potravinářských technologiícs4Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26Aano
BC_EMTMěřicí technikacs4Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / C1 - 26Bano
BC_ACH2_PPraktikum z anorganické chemie IIcs3Povinně volitelnýklL - 52Bano
2. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BA_ANC2Analytical Chemistry IIen6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_ANC2Analytická chemie IIcs6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_BCH1Biochemie Ics4Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 13ano
BC_FCH2Fyzikální chemie IIcs6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_ANC2_PPraktikum z analytické chemie IIcs3PovinnýklL - 52ano
BC_OCH_PPraktikum z organické chemiecs3PovinnýklL - 52ano
BC_LSP1Laboratorní projekt Ics2Povinně volitelnýklSL - 26Aano
BC_MCHMakromolekulární chemiecs3Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / C1 - 13Aano
BC_ISOSystémy jakosti a ISO normycs2Povinně volitelnýklP - 13 / C1 - 13Aano
BC_ODP_POdborná praxe - PCHcs4Povinně volitelnýC1 - 78Bano
BC_FCH2_PPraktikum z fyzikální chemie IIcs3Povinně volitelnýklL - 39Bano
3. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BC_ACP1Analytická chemie potravin a přírodních látek Ics4PovinnýzkP - 26ano
BA_CHIN1Chemical Engineering Ien6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_CHIN1Chemické inženýrství Ics6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_CHP1Chemie potravin a přírodních látek Ics4PovinnýzkP - 26ano
BC_MIBMikrobiologiecs4PovinnýzkP - 26 / P - 26ano
BC_BCH_PPraktikum z biochemiecs2PovinnýL - 52ano
BC_CHI1_PPraktikum z chemického inženýrství Ics2PovinnýklL - 26ano
BC_MIB_PPraktikum z mikrobiologiecs2PovinnýL - 39ano
BC_ZPTZáklady potravinářských technologiícs4PovinnýzkP - 26 / P - 26ano
BC_LSP2Laboratorní projekt IIcs4Povinně volitelnýklSL - 52A1ano
BC_MOG1Molekulární genetika Ics4Povinně volitelnýzkP - 26Bano
BC_UBP_PCHÚvod do bakalářské práce - PCHcs4Povinně volitelnýklC1 - 26A1ano
BC_BIO1Bioinženýrství Ics4Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / C1 - 26A2ano
BC_BIT1Biotechnologie Ics4Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / C1 - 26A2ano
BC_TP_PCHTýmový praktický projekt - PCHcs2Povinně volitelnýS - 13A2ano
3. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BC_BAP_CHTPOBakalářská prácecs12PovinnýSL - 156ano
BC_CHIN2Chemické inženýrství IIcs6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_ACP_PPraktikum z analýzy potravin a přírodních látekcs3PovinnýklL - 65ano
BC_TUPTechnologie uchovávání potravincs4PovinnýzkP - 26ano
BA_AACHAdvanced Analytical Chemistryen4Povinně volitelnýzkP - 26Bano
BC_GETGenové technologiecs4Povinně volitelnýzá,zkP - 13 / C1 - 26Bano
BC_HYPHygiena v potravinářských technologiíchcs4Povinně volitelnýzkP - 13A2ano
BC_CHI2_PPraktikum z chemického inženýrství IIcs2Povinně volitelnýklL - 26A2ano
BC_SAPSenzorická analýza potravincs4Povinně volitelnýklP - 26A2ano
Všechny skupiny volitelných předmětů
Sk. Počet kreditů Počet předm. Předměty
A 4 kr - 8 kr nekontroluje se BC_LSP1 (2 kr), BC_MCH (3 kr), BC_ISO (2 kr)
A 4 kr - 8 kr nekontroluje se BC_MIB (4 kr), BC_ZPT (4 kr)
A 2 kr nekontroluje se BC_ZF (2 kr), BC_OBT (2 kr)
A1 nekontroluje se 1 BC_LSP2, BC_UBP_PCH
A2 2 kr - 24 kr nekontroluje se BC_BIO1 (4 kr), BC_BIT1 (4 kr), BC_TP_PCH (2 kr), BC_HYP (4 kr), BC_CHI2_P (2 kr), BC_SAP (4 kr)
B 2 kr - 4 kr nekontroluje se BC_FPO (4 kr), BC_PCM1 (2 kr), BC_ETI (2 kr), BC_PCM2 (2 kr), BC_TEK (2 kr)