Detail oboru

Potravinářská chemie a biotechnologie

FCHZkratka: NKCO_CHTPAk. rok: 2009/2010

Program: Chemie a technologie potravin

Délka studia:

Akreditace od: 20.7.2001Akreditace do: 10.10.2010

Profil

Profil absolventa oboru potravinářská chemie a biotechnologie je koncipován na pozadí rozvoje potravinářské vědy a rozvoje biotechnologií. Při studiu se klade důraz na biologické a fyzikální vědy, na kterých závisí rozvoj potravinářské vědy. V návaznosti na základní předměty studia se v biologických disciplinách prohlubují znalosti v aplikované mikrobiologii, bioinženýrství, v hygieně a sanitaci potravin.

Garant


Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)

1. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Prof.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
MCO_BCH2Biochemie IIcs4Povinný-zkP - 26 / KK - 39ano
MC_BIO2Bioinženýrství IIcs4Povinný-zá,zkP - 26 / C1 - 13ano
MCT_CHL4Chemická legislativa IVcs0Povinný-P - 13ano
MC_ISAInstrumentální a strukturní analýzacs4Povinný-zkP - 26ano
MCA_ISA_PPraktikum z instrumentální a strukturní analýzy - PCHBTcs3Povinný-klL - 39ano
MCO_TPO_PPraktikum z technologie potravincs4Povinný-L - 52ano
MC_TPOTechnologie potravincs3Povinný-zkP - 26ano
MCT_ZAUAutomatizace technologiícs4Povinně volitelný-zá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26MCTano
MC_BIMBioanalytické metodycs4Povinně volitelný-zkP - 26MCOano
MCT_FYZ3Fyzika IIIcs4Povinně volitelný-zkP - 26 / KK - 26 / C1 - 13MCTano
MC_MOBMolekulární biotechnologiecs4Povinně volitelný-zkP - 26MCOano
MCO_MGE2Molekulární genetika IIcs2Povinně volitelný-zkP - 26MCOano
MC_BIN_PZPraktikum z bioinženýrstvícs2Povinně volitelný-L - 26MCOano
MC_MOB_PPraktikum z molekulární biotechnologiecs3Povinně volitelný-L - 26MCOano
MCO_PRP_PPříprava a řízení projektu - PCHBTcs3Povinně volitelný-SL - 13MCOano
MCV_ERPEkonomika a řízení podnikucs2Povinně volitelný-klP - 26 / KK - 26MCV_SPano
BCV_ZPOZáklady průmyslového a obchodního právacs2Povinně volitelný-klP - 26 / KK - 26MCV_SPano
1. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Prof.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
MC_ACP2Analytická chemie potravin IIcs4Povinný-zkP - 26ano
MC_BPOBalení potravincs4Povinný-zkP - 26ano
MAO_ACP2Food Analysis IIen4Povinný-zkP - 26ano
MC_CHP2Chemie potravin IIcs4Povinný-zkP - 26ano
MC_LAB1_PLaboratoř oboru I - PCHBTcs4Povinný-klKK - 52 / SL - 52ano
MCO_NFPNutraceutika a funkční potravinycs3Povinný-zkP - 26ano
MC_KOSKosmetologie a technologie kosmetikycs4Povinně volitelný-zkP - 26MCOano
MCT_MAT3Matematika IIIcs4Povinně volitelný-zkP - 26 / KK - 26MCTano
MCT_MSAMetody strukturní analýzycs2Povinně volitelný-klP - 26MCTano
MCO_MPBMikrobiologie pro potravináře a biotechnologycs4Povinně volitelný-zkP - 26 / KK - 39MCOano
MC_BIO_PPraktikum z biotechnologiecs4Povinně volitelný-KK - 78 / L - 78MCOano
MC_KOS_PPraktikum z kosmetologiecs3Povinně volitelný-klL - 13MCOne
MC_TNOTechnologie nakládání s odpadycs3Povinně volitelný-zkP - 26 / KK - 26MCOano
BCV_PSPPsychologie a sociologie prácecs2Povinně volitelný-klP - 26 / KK - 26MCV_SPano
2. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Prof.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
MC_BSTBiostatistikacs3Povinný-klP - 13 / C1 - 13ano
MC_BIT2Biotechnologie IIcs3Povinný-zkP - 26 / KK - 39ano
MAO_DS_PDiploma Seminar - PCHBTen2Povinný-SD - 13ano
MC_DS_PDiplomový seminář - PCHBTcs2Povinný-SD - 13ano
MCT_CHL5Chemická legislativa Vcs1Povinný-P - 13ano
MC_LAB2_PLaboratoř oboru II - PCHBTcs8Povinný-klKK - 104 / SL - 104ano
MCO_SAPSenzorická analýza potravincs2Povinný-klP - 13 / C1 - 13ano
MCT_ZAUAutomatizace technologiícs4Povinně volitelný-zá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26MCTano
MC_BIMBioanalytické metodycs4Povinně volitelný-zkP - 26MCOano
MCT_FYZ3Fyzika IIIcs4Povinně volitelný-zkP - 26 / KK - 26 / C1 - 13MCTano
MC_HYPHygiena potravincs3Povinně volitelný-zkP - 26 / KK - 26MCOano
MAO_HYPHygiene of Fooden3Povinně volitelný-zkP - 26 / KK - 26MCOano
MCO_LKPJakost v laboratorní a kontrolní praxics2Povinně volitelný-zá,zkP - 13 / S - 13MCOano
MC_MOBMolekulární biotechnologiecs4Povinně volitelný-zkP - 26MCOano
MCO_MGE2Molekulární genetika IIcs2Povinně volitelný-zkP - 26MCOano
MCO_OHOOdpadové hospodářství v potravinářském průmyslucs2Povinně volitelný-zkP - 26MCOano
MCO_POLPotravinářská legislativacs3Povinně volitelný-zkP - 26 / KK - 26MCOano
MC_BIN_PZPraktikum z bioinženýrstvícs2Povinně volitelný-L - 26MCOano
MC_MOB_PPraktikum z molekulární biotechnologiecs3Povinně volitelný-L - 26MCOano
MCO_PRP_PPříprava a řízení projektu - PCHBTcs3Povinně volitelný-SL - 13MCOano
MCV_ERPEkonomika a řízení podnikucs2Povinně volitelný-klP - 26 / KK - 26MCV_SPano
BCV_ZPOZáklady průmyslového a obchodního právacs2Povinně volitelný-klP - 26 / KK - 26MCV_SPano
2. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Prof.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
MCO_DPDiplomová prácecs24Povinný-SL - 390ano
MC_KOSKosmetologie a technologie kosmetikycs4Povinně volitelný-zkP - 26MCOano
MCT_MAT3Matematika IIIcs4Povinně volitelný-zkP - 26 / KK - 26MCTano
MCT_MSAMetody strukturní analýzycs2Povinně volitelný-klP - 26MCTano
MCO_MPBMikrobiologie pro potravináře a biotechnologycs4Povinně volitelný-zkP - 26 / KK - 39MCOano
MC_BIO_PPraktikum z biotechnologiecs4Povinně volitelný-KK - 78 / L - 78MCOano
MC_KOS_PPraktikum z kosmetologiecs3Povinně volitelný-klL - 13MCOne
MC_TNOTechnologie nakládání s odpadycs3Povinně volitelný-zkP - 26 / KK - 26MCOano
BCV_PSPPsychologie a sociologie prácecs2Povinně volitelný-klP - 26 / KK - 26MCV_SPano