Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BC_SAPAk. rok: 2024/2025
Studenti si osvojí základní principy senzorického hodnocení potravin, požadavky na praktické provedení senzorického hodnocení vč. možnosti aplikace a využití senzorického hodnocení v potravinářské praxi.
Hlavní důraz bude kladen na aktivní přístup studenta a schopnost aplikovat získané poznatky v potravinářské praxi. Předmět je doporučen pro studenty, kteří nehodlají pokračovat ve studiu v některém z navazujících magisterských programů.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Vstupní znalosti
Technologie potravin - stručný základ jednotlivých potravinářských výrob.
Pravidla hodnocení a ukončení předmětu
Podmínky pro udělení klasifikovaného zápočtu:
a) písemná část – vypracování stručné rešerše a návrh senzorického hodnocení konkrétní vybrané komodity v rozsahu cca 5-10 normostran textu.
b) ústní část – diskuse k dané problematice, aktivní znalosti a přehled studenta
Učební cíle
Cílem předmětu je seznámit studenty se základními principy senzorického hodnocení potravin.
Základní literatura
Elearning
Zařazení předmětu ve studijních plánech
specializace PCH , 3 ročník, letní semestr, povinně volitelný
Přednáška
Vyučující / Lektor
Osnova