Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BC_HYPAk. rok: 2024/2025
Studenti si osvojí základní principy hygienického zpracování potravin, vše v souladu s požadavky současné potravinářské legislativy ČR, resp. EU, nutné pro zajišťování jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin.
Hlavní důraz bude kladen na aktivní pøístup studenta a schopnost aplikovat získané poznatky v potravinářské praxi. Předmět je doporučen pro studenty, kteří nehodlají pokračovat ve studiu v některém z navazujících magisterských programů.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Vstupní znalosti
Obecné základy technologie potravin.
Pravidla hodnocení a ukončení předmětu
Podmínky absolvování zkoušky:
a) písemná část - vypracování „Příručky správné výrobní a hygienické praxe“ na konkrétní vybranou komoditu v rozsahu cca 5-10 normostran textu.
b) ústní část – diskuse k dané problematice, aktivní znalosti a přehled studenta
Učební cíle
Cílem předmětu je seznámit studenty se základními principy hygienického zacházení s potravinami především během technologického procesu jejich výroby.
Elearning
Zařazení předmětu ve studijních plánech
specializace PCH , 3 ročník, letní semestr, povinně volitelný
Přednáška
Vyučující / Lektor
Osnova