Detail předmětu

Komplexní projekt

FAST-BGA043Ak. rok: 2023/2024

Komplexní projekt uzavírá celý cyklus bakalářského studia architektury na Fakultě stavební Vysokého učení technického v Brně. Stvrzuje znalosti a dovednosti absolventa v rámci jeho předpokládaného postavení v profesi, tj. výkonného projektanta – zaměstnance autorizované architektonické kanceláře.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

14

Zajišťuje ústav

Ústav architektury (ARC)

Vstupní znalosti

Komplexní projekt využívá všech relevantních znalostí a dovedností získaných studentem v průběhu celého předchozího studia architektonických i inženýrských disciplin. Náplň předmětu je syntézou většiny dříve studovaných předmětů zařazených do Studijního programu.

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění stanoví každoročně aktualizovaná vyhláška garanta předmětu.

Učební cíle

Závěrečný bakalářský projekt, znalost dokumentace pro realizaci stavby, spolupráce se stavebně inženýrskými disciplinami, řešení technického a architektonického detailu.
Student zvládne cíl předmětu, kterým je znalost dokumentace pro realizaci stavby, spolupráce se stavebně inženýrskými disciplinami, řešení technického a architektonického detailu.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program BPC-APS bakalářský, 4. ročník, zimní semestr, povinný

Typ (způsob) výuky

 

Projekt

182 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

1.–3. Korekce architektonické studie. 4.–8. Práce na technické dokumentaci 1:100. 9.–12. Práce na prováděcích výkresech 1:50. 13. Hodnocení práce.