Detail oboru

Potravinářská chemie

FCHZkratka: BKCO_PCHAk. rok: 2007/2008

Program: Chemie a technologie potravin

Délka studia:

Akreditace od: 31.12.2002Akreditace do: 15.11.2012

Profil

Zaměření oboru odráží trvale vysoký zájem o studium potravinářské chemie na FCH VUT v Brně. Umožňuje jednak plynulé pokračování ve studiu v navazujícím dvouletém magisterském studijním programu Potravinářská chemie a biotechnologie (PCHBT), jednak odchod absolventů do praxe a současně reflektuje potenciální rozšíření zájmu o studium včetně možnosti celoživotního vzdělávání pracovníků z praxe.


Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)

1. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Prof.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCT_CHI1Chemická informatika Ics2Povinný-zkP - 13 / KK - 13 / Cp - 13ano
BCT_MAT1Matematika Ics5Povinný-zá,zkP - 39 / KK - 91 / C1 - 26ano
BCT_ACH1Obecná a anorganická chemie Ics8Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 78 / C1 - 39ano
BCA_OBTObecná toxikologiecs2Povinný-zkP - 26 / KK - 26ano
BCT_ACH1_PPraktikum z anorganické chemie Ics2Povinný-KK - 26 / L - 52ano
1. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Prof.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCT_FYZ1Fyzika Ics7Povinný-zá,zkP - 52 / KK - 65 / C1 - 26ano
BAT_ACH2General and Inorganic Chemistry IIen6Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 39 / S - 13ano
BCT_CHI2Chemická informatika IIcs4Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 52 / Cp - 26ano
BCT_ACH2Obecná a anorganická chemie IIcs6Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 39 / S - 13ano
BAT_OCH1Organic Chemistry Ien5Povinný-zá,zkP - 26 / C1 - 13ano
BCT_OCH1Organická chemie Ics5Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 39 / C1 - 13ano
BC_PCM2Počítačová cvičení z matematikycs3Povinný-klCPP - 26ano
BCT_ACH2_PPraktikum z anorganické chemie IIcs7Povinný-klKK - 39 / L - 78ano
BCT_FYZ1_PPraktikum z fyziky Ics4Povinný-klKK - 26 / L - 39ano
BCA_ZEDZpracování experimentálních datcs3Povinný-klP - 26 / KK - 26ano
BCV_AOB1Angličtina - obecná Ics0Povinně volitelný-KK - 26 / Cj - 26BCV_AOB1,BCV_AOD1ano
BCV_AOD1Angličtina - odborná Ics0Povinně volitelný-KK - 26 / Cj - 26BCV_AOB1,BCV_AOD1ano
BCV_FZEFilosofie a základy etikycs2Povinně volitelný-zkP - 26BCV_FZE,BCV_PSPano
BCV_PSPPsychologie a sociologie prácecs2Povinně volitelný-klP - 26 / KK - 26BCV_FZE,BCV_PSPano
2. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Prof.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BAA_ANC1Analytical Chemistry Ien5Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 52 / S - 26ano
BCA_ANC1Analytická chemie Ics5Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 52 / C1 - 26ano
BCT_BIOBiologiecs3Povinný-zkP - 26ano
BCA_FCH1Fyzikální chemie Ics6Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26ano
BAT_OCH2Organic Chemistry IIen6Povinný-zá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BCT_OCH2Organická chemie IIcs6Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26ano
BAA_FCH1Physical Chemistry Ien6Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 65 / S - 26ano
BCA_ANC1_PPraktikum z analytické chemie Ics3Povinný-klKK - 39 / L - 39ano
BCA_FCH1_PPraktikum z fyzikální chemie Ics3Povinný-klKK - 39 / L - 39ano
BCT_FYZ1_PPraktikum z fyziky Ics3Povinný-klKK - 26 / L - 39ano
BCT_OCH_PPraktikum z organické chemiecs4Povinný-klKK - 78 / L - 78ano
BCV_AOB2Angličtina - obecná IIcs2Povinně volitelný-klKK - 26 / Cj - 26BCV_AOB2,BCV_AOD2ano
BCV_AOD2Angličtina - odborná IIcs6Povinně volitelný-zkKK - 26 / Cj - 26BCV_AOB2,BCV_AOD2ano
MCV_ERPEkonomika a řízení podnikucs2Povinně volitelný-klP - 26 / KK - 26BCV_ERP,BCV_ZPOano
BCV_ZPOZáklady průmyslového a obchodního právacs2Povinně volitelný-klP - 26 / KK - 26BCV_ERP,BCV_ZPOano
BCT_FYZ2Fyzika IIcs4Povinně volitelný-zá,zkP - 26 / KK - 52 / C1 - 26volitelnéano
BCT_MAT2Matematika IIcs4Povinně volitelný-zá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26volitelnéano
BCT_EMTMěřicí technikacs4Povinně volitelný-zá,zkP - 26 / C1 - 26volitelnéano
2. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Prof.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BAA_ANC2Analytical Chemistry IIen6Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 65 / S - 26ano
BCA_ANC2Analytická chemie IIcs6Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26ano
BCV_AOD1Angličtina - odborná Ics0Povinný-KK - 26 / Cj - 26ano
BCA_BCH1Biochemie Ics4Povinný-zkP - 26 / KK - 39ano
BAA_BCH1Biochemistry Ien4Povinný-zkP - 26 / KK - 39ano
BCA_FCH2Fyzikální chemie IIcs4Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 52 / C1 - 26ano
BCO_CHP1Chemie potravin Ics3Povinný-zkP - 26ano
BAA_FCH2Physical Chemistry IIen4Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 52 / S - 26ne
BCA_ANC2_PPraktikum z analytické chemie IIcs5Povinný-klKK - 78 / L - 78ano
BCA_FCH2_PPraktikum z fyzikální chemie IIcs3Povinný-klL - 39ano
BCA_ISOSystémy jakosti a ISO normycs3Povinně volitelný-klP - 13 / KK - 26 / C1 - 13volitelnéano
BCV_DCJ1Další cizí jazyk Ics0Volitelný-Cj - 26ano
3. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Prof.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCV_AOD2Angličtina - odborná IIcs4Povinný-zkKK - 26 / Cj - 26ano
MCO_BCH2Biochemie IIcs4Povinný-zkP - 26 / KK - 39ano
BAA_CHI1Chemical Engineering Ien5Povinný-zá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BCA_CHI1Chemické inženýrství Ics5Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26ano
BCO_MIBMikrobiologiecs3Povinný-zkP - 26 / KK - 39ano
BCA_ANC2_PPraktikum z analytické chemie IIcs5Povinný-klKK - 78 / L - 78ano
BCO_BCH_PPraktikum z biochemiecs2Povinný-KK - 52 / L - 52ano
BCA_FCH2_PPraktikum z fyzikální chemie IIcs3Povinný-klL - 39ano
BCA_CHI1_PPraktikum z chemického inženýrství Ics2Povinný-klL - 26ano
BCO_ZPTZáklady potravinářských technologiícs4Povinný-zkP - 26 / KK - 39ano
BCT_FYZ2Fyzika IIcs4Povinně volitelný-zá,zkP - 26 / KK - 52 / C1 - 26volitelnéano
BCT_MAT2Matematika IIcs4Povinně volitelný-zá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26volitelnéano
BCT_EMTMěřicí technikacs4Povinně volitelný-zá,zkP - 26 / C1 - 26volitelnéano
BCO_HZPZásady hygienického zpracování potravincs2Povinně volitelný-zkP - 13volitelnéano
3. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Prof.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCO_ACP1Analytická chemie potravin Ics4Povinný-zkP - 26 / KK - 39ano
BCO_BAPBakalářská prácecs12Povinný-KK - 156 / SL - 156ano
BAO_ACP1Food Analysis Ien4Povinný-zkP - 26 / KK - 39ano
BAA_CHI2Chemical Engineering IIen5Povinný-zá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BCA_CHI2Chemické inženýrství IIcs5Povinný-zá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26ano
BCO_ACP_PPraktikum z analytické chemie potravincs3Povinný-klKK - 65 / L - 65ano
BCA_CHI2_PPraktikum z chemického inženýrství IIcs2Povinný-klKK - 26 / L - 26ano
BCO_MIB_PPraktikum z mikrobiologiecs2Povinný-KK - 52 / L - 39ano
BCO_BIT1Biotechnologie Ics6Povinně volitelný-zá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26volitelnéano
BCO_KBCKosmetická a bytová chemiecs4Povinně volitelný-zkP - 26 / KK - 39volitelnéne
BCO_PUPPrincipy uchovávání potravincs4Povinně volitelný-zkP - 26 / KK - 26volitelnéano
BCA_ISOSystémy jakosti a ISO normycs2Povinně volitelný-klP - 13 / KK - 26 / C1 - 13volitelnéano
BCO_ZAVZáklady výživycs4Povinně volitelný-zkP - 26 / KK - 26volitelnéne
BCV_DCJ2Další cizí jazyk IIcs0Volitelný-Cj - 26ano
Všechny skupiny volitelných předmětů
Sk. Počet předm. Předměty
BCV_AOB1,BCV_AOD1 nekontroluje se BCV_AOB1, BCV_AOD1
BCV_ERP,BCV_ZPO nekontroluje se
BCV_ERP,BCV_ZPO nekontroluje se
BCV_AOB2,BCV_AOD2 nekontroluje se BCV_AOB2, BCV_AOD2
BCV_FZE,BCV_PSP nekontroluje se BCV_FZE, BCV_PSP
BCV_AOB2 nekontroluje se
BCV_AOB2 nekontroluje se
BCV_ERP,BCV_ZPO nekontroluje se MCV_ERP, BCV_ZPO