Detail předmětu

Odborná stáž 2

FEKT-MPC-STZ2Ak. rok: 2024/2025

Studenti budou schopni diskutovat problémy vzniklé při práci na odborném úkolu a aplikovat znalosti získané v odborných předmětech v praxi. Budou schopni analyzovat problémy vzniklé při odborné práci na daném úkolu ve firmě jaderného průmyslu. Studenti získaji schopnost navrhnout řešení zadaného úkolu z oblasti jaderné energetiky vymezené absolvovanými odbornými kurzy během studia.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

3

Garant předmětu

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Zápočet bude udělen po dodání potvrzení od spolupracující organizace o absolvování stáže. Celková souvislá délka odborné stáže jsou 2 týdny (80 hodin), ve vyhrazeném časovém období akademického roku. Informace zpřesní každoročne aktualizovaná vyhláška garanta.

Učební cíle

Cílem předmětu je absolvování stáže v podnicích a firmách, ve výzkumných a vývojových ústavech a institucích, a to v tuzemsku i v zahraničí se zaměřením na jadernou energetiku. Především ve spolupracujících firmách. Studenti navážou tuzemské nebo mezinárodní odborné kontakty. Získají odborné zkušenosti a v případě zahraniční stáže i zlepší své jazykové znalosti. 

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program MPC-JAE magisterský navazující, 1. ročník, letní semestr, povinný

Typ (způsob) výuky

 

Praktické cvičení

80 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

Stáž probíha 2 týdny bez prerušení (80 hodin).