Detail předmětu

Team Project

FEKT-MPA-TEPAk. rok: 2023/2024

V úvodních přednáškách se studenti seznámí se základy projektového řízení a ve skupinách budou pracovat na návrhu projektu. Ve 4. výukovém týdnu budou skupiny prezentovat návrh projektu formou žádosti o virtuální nebo skutečný grant. V dalších týdnech budou ve skupinách pracovat na realizaci projektu a průběžně konzultovat řešení s přiděleným odborným vedoucím. Finální prezentace výsledků proběhne ve 13. výukovém týdnu.

Jazyk výuky

angličtina

Počet kreditů

6

Vstupní znalosti

Požadováno je absolvování povinných předmětů 1. ročníku MPA-SAP.

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Hodnocení studentů bude na základě kvality návrhu projektu, úrovně týmové spolupráce a dosaženého výsledku.
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění stanoví každoročně aktualizovaná vyhláška garanta předmětu. Účast je povinná.

Učební cíle

Předmět je zaměřen na praktické aspekty řízení projektů. Cílem předmětu je seznámit studenty se základy projektového řízení a tyto znalosti aplikovat při řešení týmového projektu během semestru.
Studenti po absolvování předmětu získají přehled o řízení projektů v oblasti inovativních technologií a praktickou zkušenost s uplatněním těchto znalostí při týmové práci.

Základní literatura

BERKUN, S. (2008), Making Things Happen: Mastering Project Management. 1. edition. Published by O’Reilly Media. ISBN 978-0596517717 (EN) (EN)

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program MPA-AEE magisterský navazující, libovolný ročník, letní semestr, volitelný