Detail předmětu

Angličtina pro obchodní praxi 1

FP-AOP1Ak. rok: 2023/2024

Kurz je zamýšlen jako volné rozšíření povinného kurzu Hospodářské angličtiny z prvního ročníku. Je zaměřen na upevnění jazyka v obecné rovině a charakteristické vlastnosti obchodní komunikace na úrovni B2. Poskytuje studentům příslušnou slovní zásobu a dovednosti nezbytné pro komunikaci v obchodní praxi.

Jazyk výuky

angličtina

Počet kreditů

3

Zajišťuje ústav

Vstupní znalosti

Velmi dobré znalosti obecného jazyka minimálně na úrovni intermediate (B1 dle Společného evropského referenčního rámce) - kurz je zaměřen především na rozvíjení slovní zásoby a komunikačních dovedností. Předpokládá, že student/ka absolvoval/a v prvním ročníku předmět Hospodářská angličtina, na který navazuje.

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Zakončení předmětu v případě standardní prezenční výuky:
zápočet: povinná účast na cvičeních ve výši 75% , aktivity v e-learningu, závěrečný test
zkouška: porozumění slyšenému textu, porozumění čtenému textu

Zakončení předmětu pro studenty se schváleným individuálním studijním plánem:
zápočet: aktivity v e-learningu, závěrečný test
zkouška: porozumění slyšenému textu, porozumění čtenému textu

Zakončení předmětu v případě distanční formy výuky (v situaci,, kdy objektivní vnější okolnosti neumožňují uskutečňovat studijní program v souladu s udělenou akreditací):
zápočet: e-learningové aktivity, závěrečný test
zkouška: porozumění slyšenému textu, porozumění čtenému textu



Docházka je pravidelně kontrolována. Absence může být v odůvodněných případech po dohodě s vyučujícím nahrazena.

Učební cíle

Rozvíjení všech jazykových dovedností (poslech, čtení, mluvení, psaní) s důrazem na upevnění gramatiky a rozvíjení specifických struktur obchodní komunikace.
Předmět je zaměřen na další prohloubení jazykových dovedností studentů, které jsou nezbytné pro odbornou komunikaci s použitím relevantní slovní zásoby.

Základní literatura

APPLEBY, R. and WATKINS, F. International Express Upper-Intermediate Student's Book Third Edition. OUP 2014. ISBN 978-0-19-459761-6 (EN)

Doporučená literatura

MASCULL, Bill. Business vocabulary in use: advanced. Cambridge: Cambridge University Press, 2010. ISBN 978-0-521-74940-4. (EN)
MURPHY, Raymond. English grammar in use: a self-study reference and practice book for intermediate learners of English: with answers. 4th ed. Cambridge: Cambridge University Press, c2012, x, 380 s. ISBN 9780521189064. (EN)
MANN, Malcolm a Steve TAYLORE-KNOWLES. Destination B2: grammar and vocabulary : [with answer key]. Oxford: Macmillan, 2006. ISBN 9780230035386. (EN)

eLearning

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program BAK-EP bakalářský, 2. ročník, zimní semestr, volitelný
  • Program BAK-MIn bakalářský, 2. ročník, zimní semestr, volitelný
  • Program BAK-PM bakalářský, 2. ročník, zimní semestr, volitelný
  • Program BAK-UAD bakalářský, 2. ročník, zimní semestr, volitelný

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení jazykové

26 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

Kurz AOP1 je zamýšlen jako volné rozšíření povinného kurzu Hospodářské angličtiny z prvního ročníku. Je zaměřen na upevnění jazyka v obecné rovině a charakteristické vlastnosti obchodní komunikace na úrovni B2 – C1. Poskytuje studentům příslušnou slovní zásobu a dovednosti nezbytné pro komunikaci v obchodní praxi. 1. U1: Social media – Tense review 2. U1: Vocabulary – Prefixes; Conversational strategies 3. U2: Resources – Perfect tenses 4. U2: Vocabulary – Rules and limits; Report writing 5. U3: Work-life balance – Relative clauses 6. U3: Vocabubary – Suffixes and collocations; Hedging, contrasting, and generalizing 7. U4: Providing a service – Narrative tenses 8. U4: Vocabulary – Gerunds and infinitives; Being assertive; Handling complaints 9. U5: Looking into the future – Future tenses 10. U5: Vocabulary – Future expressions 11. U5: Describing graphs; Problems and solutions 12. Revision 13. Credit test

eLearning