Detail předmětu

Enhanced English Skills

CESA-SEESAk. rok: 2022/2023

Kurz je zaměřen na výuku angličtiny pro profesní účely. Zahrnuje však i obecný jazyk.

 

Jazyk výuky

angličtina

Počet kreditů

2

Výsledky učení předmětu

Studenti si osvojí slovní zásobu ve vztahu ke svému budoucímu zaměstnání a zvládnou gramatické struktury potřebné pro běžnou komunikaci na úrovni "intermediate".

 

Prerekvizity

Kurz je určen pro studenty, kteří si osvojili jazyk na úrovni "pre-intermediate", jejíž náplň odpovídá gramatice a slovní zásobě probrané v kurzu English Skills.

 

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Jazyková výuka rozšiřující základní odborný učební plán.

 

Způsob a kritéria hodnocení

Úspěšné zakončení kurzu je podmíněno aktivní účastí ve cvičeních, individuální přípravou- splnění elearningových kvízů a prezentace na 60 %  a absolvováním zkouškového testu (60%) a ústní části na probíraná témata. V případě nedostatečného bodového zisku má student možnost opravy.

 

Osnovy výuky

Topic 1: Introduction- study materials, learning strategies conserning foreign languages. studying at BUT

Topic 2: Science - laws of science (listening: making inferences, vocabulary: word forms, critical thinking: distinguishing between similar words, grammar: present perfect, present perfec continuos)

Topic 3: Education - road to success (listening for contrasting ideas, critical thinking: ranking options, grammar: coumpound and complex sentences)

Topic 4: Anthropology - accidental discoveries (listening for signal words and phrases, critical thinking: combining ideas, vocabulary: collocations, grammar: indirect speech)

Topic 5: Engineering - consequences of progress/technology (listening for couses and effects, critical thinking: making appraisals, vocabulary: idioms, grammar: conditionals)

Topic 6: Evaluation, testing

Učební cíle

Cílem kurzu je vybavit studenty pro každodenní komunikaci, aby zvládli běžné úkoly, se kterými se mohou setkat v okruhu profesního uplatnění. Je koncipován jako kurz, v němž si studenti zopakují a upevní znalosti získané na střední škole a v kurzu English Skills. Kurz zahrnuje i jazyk potřebný pro profesní účely (ESP) na úrovni "intermediate".

 

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Docházka je pravidelně kontrolována. Student má povoleny 2 absence. Pokud je počet absencí vyšší, v odůvodněných případech může vyučující stanovit náhradní podmínku pro splnění zápočtu.

 

Prerekvizity a korekvizity

Základní literatura

R. Freire, T. Jones: Skills for Success 4, third edition Listening and Speaking, OUP 2019 (EN)
-BRIEGER, Nick a Alison POHL. Technical English Vocabulary and Grammar. Andover: Heinle, Cengage Learning, 2002. ISBN 978-1-902741-76-5. (EN)
- (EN)

eLearning

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program BPC-STC bakalářský, 2. ročník, zimní semestr, povinně volitelný
    , 3. ročník, zimní semestr, povinně volitelný

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení jazykové

26 hod., povinná

Vyučující / Lektor

eLearning