Detail předmětu

Bakalářská práce

FIT-IBPAk. rok: 2010/2011

Studenti obdrží individuální zadání projektů z různých oblastí výpočetní techniky a informatiky a samostatně je řeší pod vedením odborných vedoucích. Studenti se zaměří na analýzu problému, návrh jeho řešení, ověřování správnosti řešení, realizaci, dokumentaci a obhajobu projektu. Studenti postupují podle pokynů obsahujících požadavky na obsah, rozsah a uspořádání projektu, práci s literaturou, jazykovou kvalitu, typografickou úpravu písemné zprávy a součásti projektu odevzdávané v elektronické podobě. Bakalářská práce je na závěr studia obhajována před komisí pro státní závěrečné zkoušky.
Studenti, kteří si způsobí v zimním semestru takové studijní komplikace, že nemohou přistoupit k ISZ, budou v předmětu IBP hodnoceni "NEZAPOČTENO", pokud si tento předmět nezruší na počátku letního semestru.
Vznik podmínky k nepřistoupení k ISZ v letním semestru se řeší "individuálně". Nicméně i takoví studenti mohou počítat s rozhodnutím, "že i jim propadne řádný termín obhajoby BP".

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

6

Garant předmětu

Výsledky učení předmětu

Znalosti a zkušenosti s vytvářením inženýrského projektu a jeho dokumentace.

Prerekvizity

Bez zápočtu z prerekvizitního předmětu "ISP - Semestrální projekt" nelze technickou zprávu bakalářské práce odevzdat a přistoupit k obhajobě bakalářské práce. Pro vypracování bakalářské práce se předpokládají znalosti a zkušenosti s řešením projektů a vytvářením jejich dokumentace získané v průběhu studia.
Předmět IBP se zapisuje současně s ISZ ve stejném semestru.

Způsob a kritéria hodnocení

Doporučení vedoucího bakalářské práce, že bakalářská práce splňuje základní podmínky pro její obhajobu, a odevzdání technické zprávy v termínu. Neúspěch v prerekvizitním předmětu "ISP - Semestrální projekt" vede na "nezapočteno", protože předmět IBP si student zapsal neoprávněně.

Osnovy výuky

Předmět nemá osnovu.

Učební cíle

Cílem předmětu je podpora samostatné tvůrčí práce studentů při vytváření inženýrského díla a jeho dokumentace.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Pravidelné konzultace s vedoucím bakalářské práce.

Doporučená literatura


Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program IT-BC-3 bakalářský

    obor BIT , 3. ročník, letní semestr, povinný

Typ (způsob) výuky

 

Projekt

78 hod., nepovinná

Vyučující / Lektor