Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikačního výsledku
VÍTOVÁ, E.; DIVIŠOVÁ, R.; SKLENÁŘOVÁ, K.
Originální název
Aromatický profil plodů angreštu (Ribes grossularia L.)
Anglický název
Aroma profile of gooseberries (Ribes grossularia L.)
Druh
Abstrakt
Originální abstrakt
Cílem práce bylo identifikovat a kvantifikovat aromatické látky v několika vybraných odrůdách angreštu. Pro jejich stanovení byla použita metoda Solid phase microextraction ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostní detekcí.
Anglický abstrakt
The aim of this work was to determine aroma active substances in selected varieties of gooseberry fruits using SPME-GC method.
Klíčová slova
angrešt, aroma, SPME, GC
Klíčová slova v angličtině
gooseberry, aroma, SPME, GC
Autoři
Rok RIV
2013
Vydáno
06.06.2012
Nakladatel
ČSCH
Místo
Olomouc
ISSN
0009-2770
Periodikum
CHEMICKE LISTY
Svazek
106
Číslo
6
Stát
Česká republika
Strany od
569
Strany do
570
Strany počet
1
BibTex
@misc{BUT92749, author="Eva {Vítová} and Radka {Divišová} and Kateřina {Sůkalová}", title="Aromatický profil plodů angreštu (Ribes grossularia L.)", year="2012", journal="CHEMICKE LISTY", volume="106", number="6", pages="569--570", publisher="ČSCH", address="Olomouc", issn="0009-2770", note="Abstract" }