Detail publikačního výsledku

Význam a použití cyklamátů v poživatinách

DRDÁK, M.; VESPALCOVÁ, M.; VESELÁ, M.

Originální název

Význam a použití cyklamátů v poživatinách

Anglický název

The Importance of cyclamate application in foods

Druh

Stať ve sborníku v databázi WoS či Scopus

Originální abstrakt

Práce uvádí možnosti použití náhradního nekalorického sladidla cyklamátu sodného pro nejrůznější potraviny. Toto sladidlo se aplikuje často také v kosmetických výrobcích a v léčivech. Podrobně jsou popsány také vlastnosti cyklamátu. Krátká zmínka je věnována historii objevu cyklamátu a vývoji jeho využívání. Zmíněny jsou možné zdravotní aspekty.

Anglický abstrakt

The thesis presents the possibilities of the artificial non-caloric sweetener sodium cyclamate using for various foods. This sweetener is also often applied in cosmetic products and pharmaceuticals. The properties of cyclamate are also described in detail. A brief mention is made of the history of cyclamate discovery and the development of its use. Possible health aspects are mentioned.

Klíčová slova

náhradní nekalorická sladidla, cyklamát sodný

Klíčová slova v angličtině

artificial non-caloric sweeteners, sodium cyclamate

Autoři

DRDÁK, M.; VESPALCOVÁ, M.; VESELÁ, M.

Vydáno

06.10.1998

Nakladatel

VUP SCHS SAV

Místo

Bratislava

ISBN

80-85330-47-4

Kniha

8.vědecká konference: Aditívne látky v poživatinách

Edice

1998

Strany od

47

Strany do

49

Strany počet

126

BibTex

@inproceedings{BUT54734,
  author="Milan {Drdák} and Milena {Vespalcová} and Mária {Veselá}",
  title="Význam a použití cyklamátů v poživatinách",
  booktitle="8.vědecká konference: Aditívne látky v poživatinách",
  year="1998",
  series="1998",
  pages="47--49",
  publisher="VUP SCHS SAV",
  address="Bratislava",
  isbn="80-85330-47-4"
}