Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikačního výsledku
DRDÁK, M.; VESPALCOVÁ, M.; VESELÁ, M.
Originální název
Význam a použití cyklamátů v poživatinách
Anglický název
The Importance of cyclamate application in foods
Druh
Stať ve sborníku v databázi WoS či Scopus
Originální abstrakt
Práce uvádí možnosti použití náhradního nekalorického sladidla cyklamátu sodného pro nejrůznější potraviny. Toto sladidlo se aplikuje často také v kosmetických výrobcích a v léčivech. Podrobně jsou popsány také vlastnosti cyklamátu. Krátká zmínka je věnována historii objevu cyklamátu a vývoji jeho využívání. Zmíněny jsou možné zdravotní aspekty.
Anglický abstrakt
The thesis presents the possibilities of the artificial non-caloric sweetener sodium cyclamate using for various foods. This sweetener is also often applied in cosmetic products and pharmaceuticals. The properties of cyclamate are also described in detail. A brief mention is made of the history of cyclamate discovery and the development of its use. Possible health aspects are mentioned.
Klíčová slova
náhradní nekalorická sladidla, cyklamát sodný
Klíčová slova v angličtině
artificial non-caloric sweeteners, sodium cyclamate
Autoři
Vydáno
06.10.1998
Nakladatel
VUP SCHS SAV
Místo
Bratislava
ISBN
80-85330-47-4
Kniha
8.vědecká konference: Aditívne látky v poživatinách
Edice
1998
Strany od
47
Strany do
49
Strany počet
126
BibTex
@inproceedings{BUT54734, author="Milan {Drdák} and Milena {Vespalcová} and Mária {Veselá}", title="Význam a použití cyklamátů v poživatinách", booktitle="8.vědecká konference: Aditívne látky v poživatinách", year="1998", series="1998", pages="47--49", publisher="VUP SCHS SAV", address="Bratislava", isbn="80-85330-47-4" }