Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikačního výsledku
ŠKARKOVÁ, P.; KOS, M.; DROBNE, D.; VÁVROVÁ, M.; JEMEC A.
Originální název
Effects of food salinization on terrestrial crustaceans Porcellio scaber
Anglický název
Druh
Článek WoS
Originální abstrakt
The aim of the present study was to assess the effects of four commonly used salts in agriculture (NaNO3 and KNO3) and in ice-melting compounds (NaCl, KCl) on terrestrial isopods P. scaber. Isopod feeding behaviour, moult and mortality were monitored. A 48-h soil selection tests was done to investigate their selection of certain salts. The prime goal was to determine the differences in adverse effects caused by different salts.
Anglický abstrakt
Klíčová slova
Terrestrial invertebrates; Salinity; Sodium/potassium chloride; Sodium/potassium nitrate; Growth; Moult
Klíčová slova v angličtině
Autoři
Rok RIV
2017
Vydáno
01.04.2016
Nakladatel
Elsevier B.V.
ISSN
0929-1393
Periodikum
APPLIED SOIL ECOLOGY
Svazek
100
Číslo
4
Stát
Nizozemsko
Strany od
1
Strany do
7
Strany počet
URL
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0929139315301232
BibTex
@article{BUT119970, author="ŠKARKOVÁ, P. and KOS, M. and DROBNE, D. and VÁVROVÁ, M. and JEMEC A.", title="Effects of food salinization on terrestrial crustaceans Porcellio scaber", journal="APPLIED SOIL ECOLOGY", year="2016", volume="100", number="4", pages="1--7", doi="10.1016/j.apsoil.2015.11.007", issn="0929-1393", url="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0929139315301232" }