Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail aplikovaného výsledku
KOTLÍK, J.; KOTLÍKOVÁ, S.; PŮČKOVÁ, H.
Originální název
Nealkoholický nápoj ze šťávy nashi a rakytníku řešetlákového
Anglický název
Soft drink of Nashi pear juice and sea buckthorn
Druh
Funkční vzorek
Abstrakt
Ovocný nealkoholický nekvašený nápoj je tvořen minimálně 5 obj. % a maximálně 70 obj. % šťávy z nashi (Nashi ) a minimálně 5 obj.% a maximálně 25 obj.% dřeně rakytníku řešetlákového (Hippophae Rhamnoides) . Toto složení může být doplněno pitnou nebo minerální vodou, přídavkem fruktozy případně fruktózového sirupu. Jako regulátor kyselosti může obsahovat také přídavek kyseliny askorbové v množství nepřesahujícím však 25 mg na 1000 ml nápoje. Obsah rozpustné sušiny musí být minimálně 5 hmotnostních %, obsah veškerých kyselin minimálně 2 g v jednom litru nápoje. Nápoj může být variantně sycen oxidem uhličitým. Nápoj může variantně obsahoval místo dřeně pouze šťávu rakytníku řešetlákového.
Abstrakt aglicky
Fruity non-alcoholic drink is made up of at least the Unleavened 5 vol.% and a maximum of 70 vol% juice from Nash (Nash) and at least 5% and not more than 25% marrow Buckthorn Sea buckthorn (Hippophae Rhamnoides). This composition may be supplemented by drinking or mineral water, the addition of fructose or fructose syrup. As acidity regulator can also include the addition of Ascorbic acid in quantities not exceeding, however, 25 mg per 1000 ml drinks. Soluble dry matter content, by weight, must be at least 5% of the content of any acids, at least of 2 g in one litre of drink. The drink can be optionally selected sated with carbon dioxide. Alternatively, the drink may contain only instead of marrow Sea buckthorn juice Buckthorn.
Klíčová slova
Naschi, juice
Klíčová slova anglicky
Umístění
VUT FCH, Purkyňova 118, Brno
Možnosti využití
výsledek využívá pouze poskytovatel
Licenční poplatek
K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence