Detail projektu

Cirkulární ekonomika ve vodním hospodářství – Odpadní voda jako lokální zdroj užitkové vody, obnovitelné energie a živin

Období řešení: 01.01.2022 — 31.12.2023

Zdroje financování

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - Mobility - ČR - Rakousko (období realizace projektů 2022-2023)

- plně financující (2022-04-29 - nezadáno)

O projektu

Náplň výzkumu Doba trvání projektu je 2 roky. Tím je spolupráce nastavena ve dvou fázích: První fází (první rok) je výzkum zaměřený na základní principy, kde se jako základ pro identifikaci dostupných a slibných přístupů a technologií pro nakládání s odpadními vodami v souladu s principy cirkulární ekonomiky používá relevantní národní a mezinárodní literatura. Druhá fáze (druhý rok) je zaměřen na praktičtější výzkum, kde bude teoretický výstup z prvního roku přenesen do kontextu zaměřeného na praxi s ohledem na místní specifické okrajové podmínky (jedna případová studie v každé partnerské zemi).

Popis anglicky
Research contents The duration of the project is 2 years. Hereby, the cooperation is set up in two phases: The first phase (first year) is fundamental orientated research where relevant national and international literature is used as a basis to identify available and promising circular wastewater management approaches and technologies. The second phase (second year) is more practical research orientated where the theoretic output of the first year will be brought into a practice orientated context considering local specific boundary conditions (one case study in each partner country).

Klíčová slova
vodní hospodářství, cirkulární ekonomika, obnovitelná energie, získávání živin

Klíčová slova anglicky
wastewater management, circular economy, renewable energy, nutrients recovery

Označení

8J22AT019

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Útvary

AdMaS Centrála VaV
- příjemce (29.04.2021 - nezadáno)
Ústav vodního hospodářství obcí
- spolupříjemce (01.01.2022 - 31.12.2023)