Detail oboru

Potravinářská chemie

FCHZkratka: BPCO_CHPAk. rok: 2009/2010

Program: Chemie a technologie potravin

Délka studia: 3 roky

Akreditace od: 15.11.2002Akreditace do: 15.11.2012

Profil

Zaměření oboru odráží trvale vysoký zájem o studium potravinářské chemie na FCH VUT v Brně. Umožňuje jednak plynulé pokračování ve studiu v navazujícím dvouletém magisterském studijním programu Potravinářská chemie a biotechnologie (PCHBT), jednak odchod absolventů do praxe a současně reflektuje potenciální rozšíření zájmu o studium včetně možnosti celoživotního vzdělávání pracovníků z praxe.

Garant


Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)

1. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCT_CHI1Chemická informatika Ics2PovinnýzkP - 13 / KK - 13 / Cp - 13ano
BCT_CHL1Chemická legislativa Ics0PovinnýP - 13ano
BCT_MAT1Matematika Ics5Povinnýzá,zkP - 39 / KK - 26 / C1 - 26ano
BCT_ACH1Obecná a anorganická chemie Ics8Povinnýzá,zkP - 26 / KK - 78 / C1 - 39ano
BCA_OBTObecná toxikologiecs2PovinnýzkP - 26 / KK - 26ano
BCT_ACH1_PPraktikum z anorganické chemie Ics2PovinnýKK - 26 / L - 52ano
1. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCT_FYZ1Fyzika Ics7Povinnýzá,zkP - 52 / KK - 65 / C1 - 26ano
BAT_ACH2General and Inorganic Chemistry IIen6Povinnýzá,zkP - 26 / KK - 39 / S - 13ano
BCT_CHI2Chemická informatika IIcs4Povinnýzá,zkP - 26 / KK - 52 / Cp - 26ano
BCT_ACH2Obecná a anorganická chemie IIcs6Povinnýzá,zkP - 26 / KK - 39 / S - 13ano
BAT_OCH1Organic Chemistry Ien5Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BCT_OCH1Organická chemie Ics5Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BC_PCM2Počítačová cvičení z matematikycs3PovinnýklCPP - 26ano
BCT_ACH2_PPraktikum z anorganické chemie IIcs7PovinnýklKK - 39 / L - 78ano
BCT_FYZ1_PPraktikum z fyziky Ics4PovinnýklKK - 26 / L - 39ano
BCA_ZEDZpracování experimentálních datcs3PovinnýklP - 26 / KK - 26ano
BCV_AOB1Angličtina - obecná Ics0Povinně volitelnýKK - 26 / Cj - 26BCV_ANano
BCV_AOD1Angličtina - odborná Ics0Povinně volitelnýKK - 26 / KK - 26 / Cj - 26 / Cj - 26BCV_ANano
BCA_TEKTechnické kreslenícs2Povinně volitelnýklP - 26 / P - 26BCTano
BCV_FZEFilosofie a základy etikycs2Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26BCV_SPano
BCV_PSPPsychologie a sociologie prácecs2Povinně volitelnýklP - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 26BCV_SPano
2. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BAA_ANC1Analytical Chemistry Ien5Povinnýzá,zkP - 26 / KK - 52 / S - 26ano
BCA_ANC1Analytická chemie Ics5Povinnýzá,zkP - 26 / KK - 52 / C1 - 26ano
BCT_BIOBiologiecs3PovinnýzkP - 26ano
BCA_FCH1Fyzikální chemie Ics6Povinnýzá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26ano
MCT_CHL2Chemická legislativa IIcs0PovinnýP - 13ano
BCO_MIBMikrobiologiecs3PovinnýzkP - 26 / P - 26 / KK - 39 / KK - 39ano
BAT_OCH2Organic Chemistry IIen6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BCT_OCH2Organická chemie IIcs6Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BAA_FCH1Physical Chemistry Ien6Povinnýzá,zkP - 26 / KK - 65 / S - 26ano
BCA_ANC1_PPraktikum z analytické chemie Ics3PovinnýklL - 52ano
BCA_FCH1_PPraktikum z fyzikální chemie Ics3PovinnýklKK - 39 / L - 39ano
BCT_OCH_PPraktikum z organické chemiecs4PovinnýklKK - 78 / L - 78ano
BCV_AOB2Angličtina - obecná IIcs2Povinně volitelnýklKK - 26 / Cj - 26BCV_ANano
BCV_AOD2Angličtina - odborná IIcs6Povinně volitelnýzkKK - 26 / KK - 26 / Cj - 26 / Cj - 26BCV_ANano
BCT_FYZ2Fyzika IIcs4Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / P - 26 / KK - 52 / KK - 52 / C1 - 26 / C1 - 26BCTano
BCT_MAT2Matematika IIcs4Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / P - 26 / KK - 65 / KK - 65 / C1 - 26 / C1 - 26BCTano
BCT_EMTMěřicí technikacs4Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / P - 26 / C1 - 26 / C1 - 26BCTano
BCO_ODP_POdborná praxe - PCHcs2Povinně volitelnýC1 - 26 / C1 - 26BCTano
MCV_ERPEkonomika a řízení podnikucs2Povinně volitelnýklP - 26 / KK - 26BCV_SPano
BCV_ZPOZáklady průmyslového a obchodního právacs2Povinně volitelnýklP - 26 / KK - 26BCV_SPano
2. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BAA_ANC2Analytical Chemistry IIen6Povinnýzá,zkP - 26 / KK - 65 / S - 26ano
BCA_ANC2Analytická chemie IIcs6Povinnýzá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26ano
BCV_AOD1Angličtina - odborná Ics0PovinnýKK - 26 / KK - 26 / Cj - 26 / Cj - 26ano
BCA_BCH1Biochemie Ics4PovinnýzkP - 26 / KK - 39ano
BAA_BCH1Biochemistry Ien4PovinnýzkP - 26 / KK - 39ano
BCA_FCH2Fyzikální chemie IIcs4Povinnýzá,zkP - 26 / KK - 52 / C1 - 26ano
BAA_FCH2Physical Chemistry IIen4Povinnýzá,zkP - 26 / KK - 52 / S - 26ano
BCA_ANC2_PPraktikum z analytické chemie IIcs5PovinnýklL - 65ano
BCA_FCH2_PPraktikum z fyzikální chemie IIcs3PovinnýklL - 39ano
BCA_ISOSystémy jakosti a ISO normycs2Povinně volitelnýklP - 13 / P - 13 / KK - 26 / KK - 26 / C1 - 13 / C1 - 13BCTano
BCA_TEKTechnické kreslenícs2Povinně volitelnýklP - 26 / P - 26BCTano
BCV_FZEFilosofie a základy etikycs2Povinně volitelnýzkP - 26 / P - 26BCV_SPano
BCV_PSPPsychologie a sociologie prácecs2Povinně volitelnýklP - 26 / P - 26 / KK - 26 / KK - 26BCV_SPano
BCV_DCJ1Další cizí jazyk Ics0VolitelnýCj - 26ano
3. ročník, zimní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCV_AOD2Angličtina - odborná IIcs4PovinnýzkKK - 26 / KK - 26 / Cj - 26 / Cj - 26ano
BAA_CHI1Chemical Engineering Ien5Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BCT_CHL3Chemická legislativa IIIcs1PovinnýP - 13ano
BCA_CHI1Chemické inženýrství Ics5Povinnýzá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26ano
BCO_CHP1Chemie potravin Ics3PovinnýzkP - 26ano
BCO_MIBMikrobiologiecs3PovinnýzkP - 26 / P - 26 / KK - 39 / KK - 39ano
BCO_BCH_PPraktikum z biochemiecs2PovinnýKK - 52 / L - 52ano
BCA_CHI1_PPraktikum z chemického inženýrství Ics2PovinnýklL - 26ano
BCO_ZPTZáklady potravinářských technologiícs4PovinnýzkP - 26 / KK - 39ano
BCO_BIO1Bioinženýrství Ics4Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / KK - 52 / C1 - 26BCOano
BCO_MOG1Molekulární genetika Ics3Povinně volitelnýzkP - 26BCOano
BCO_ODP_POdborná praxe - PCHcs2Povinně volitelnýC1 - 26 / C1 - 26BCOano
BCO_HZPZásady hygienického zpracování potravincs2Povinně volitelnýzkP - 13BCOano
BCT_FYZ2Fyzika IIcs4Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / P - 26 / KK - 52 / KK - 52 / C1 - 26 / C1 - 26BCTano
BCT_MAT2Matematika IIcs4Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / P - 26 / KK - 65 / KK - 65 / C1 - 26 / C1 - 26BCTano
BCT_EMTMěřicí technikacs4Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / P - 26 / C1 - 26 / C1 - 26BCTano
BCV_DCJ2Další cizí jazyk IIcs0VolitelnýCj - 26ano
3. ročník, letní semestr
ZkratkaNázevJ.Kr.Pov.Uk.Hod. rozsahSk.Ot.
BCO_ACP1Analytická chemie potravin Ics4PovinnýzkP - 26 / KK - 39ano
BCO_BAPBakalářská prácecs12PovinnýKK - 156 / SL - 156ano
BAO_ACP1Food Analysis Ien4PovinnýzkP - 26 / KK - 39ano
BAA_CHI2Chemical Engineering IIen5Povinnýzá,zkP - 26 / C1 - 26ano
BCA_CHI2Chemické inženýrství IIcs5Povinnýzá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26ano
BCO_ACP_PPraktikum z analytické chemie potravincs3PovinnýklKK - 65 / L - 65ano
BCA_CHI2_PPraktikum z chemického inženýrství IIcs2PovinnýklKK - 26 / L - 26ano
BCO_MIB_PPraktikum z mikrobiologiecs2PovinnýKK - 52 / L - 39ano
BCO_PUPPrincipy uchovávání potravincs4PovinnýzkP - 26 / KK - 26ano
BCO_BIT1Biotechnologie Ics6Povinně volitelnýzá,zkP - 26 / KK - 65 / C1 - 26BCOano
BCO_BCHBytová chemiecs2Povinně volitelnýklP - 13BCOano
BCO_KCHKosmetická chemiecs5Povinně volitelnýzkP - 26BCOano
BCO_ZAVZáklady výživycs4Povinně volitelnýzkP - 26 / KK - 26BCOano
BCA_ISOSystémy jakosti a ISO normycs2Povinně volitelnýklP - 13 / P - 13 / KK - 26 / KK - 26 / C1 - 13 / C1 - 13BCTano
Všechny skupiny volitelných předmětů
Sk. Počet předm. Předměty
BCV_AN 1 BCV_AOB1, BCV_AOD1
BCV_AN 1 BCV_AOB2, BCV_AOD2
BCV_SP 1 - 2 BCV_FZE, BCV_PSP
BCV_SP 1 - 2 MCV_ERP, BCV_ZPO, BCV_FZE, BCV_PSP