Detail oboru

Management a informační technologie

FITZkratka: MMIAk. rok: 2021/2022

Program: Informační technologie

Délka studia: 2 roky

Akreditace od: 1.1.2005Akreditace do: 31.12.2024

Profil

Výchova odborníka a řídicího pracovníka se znalostmi informačních technologií, programování, počítačové grafiky, technické a ekonomické správě a obchodu s technickými produkty.

Klíčové výsledky učení

Student oboru získá hlubší teoretické znalosti a dovednosti z oblasti informačních technologií a jejich ekonomických aspektů a dále v oblasti managementu, marketingu, ekonomie a projektového řízení.

Profesní profil absolventů s příklady


  • Studium oboru Management a Informační Technologie a je zaměřeno na přípravu vedoucích a řídících pracovníků v oblasti informačních technologií.
  • Studenti získají kromě širokého základu znalostí z oboru informačních technologií i potřebné znalosti z oblasti marketingu, managementu, projektového řízení, ekonomie a dalších dovedností, souvisejících s podnikatelskou a řídicí činností.
  • Tyto znalosti mohou absolventi uplatnit zejména ve vedoucích a řídicích činnostech a funkcích technických pracovníků ve vývoji a výzkumu, v projektovém řízení, v řízení výroby prostřednictvím IT, dále ve funkcích podnikových manažerů, v plánování a programování informačních systémů, v technických službách vnitřního a zahraničního obchodu, ve všech oblastech státního a soukromého podnikání nejen IT charakteru. Výuka v tomto oboru navazuje na korespondující teoretické základy s rozsáhlým využitím počítačové podpory.

Garant


Struktura předmětů s uvedením ECTS kreditů (studijní plán)

Studijní plán oboru není zatím pro tento rok vygenerován.