Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BAA_BCH1Ak. rok: 2010/2011
Složení živé hmoty, základní charakteristiky buňky. Aminokyseliny, struktura a vlastnosti, peptidy, bílkoviny. Metody izolace a charakterizace bílkovin. Prostorová struktura biopolymerů. Klasifikace a funkce bílkovin. Monosacharidy, polysacharidy, glykoproteiny. Mastné kyseliny, jednoduché a složené lipidy. Izoprenoidy. Biomembrány, membránový transport. Základy enzymologie. Enzymová kinetika. Mechanismy enzymové katalýzy. Regulace enzymové aktivity. Základy metabolismu a bioenergetiky. Metabolismus sacharidů, lipidů a aminokyselin. Nukleové kyseliny - struktura a funkce. Replikace, transkripce, translace. Aplikovaná biochemie.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Nabízen zahraničním studentům
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Doporučená literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
obor BPCO_CHTOZP , 1. ročník, letní semestr, volitelnýobor BPCO_CHM , 1. ročník, letní semestr, povinný
obor BKCO_KROO , 3. ročník, letní semestr, povinný
obor BPCO_KROO , 3. ročník, letní semestr, povinný
obor NPCO_CHM , 1. ročník, letní semestr, volitelný
obor CKCO_CZV , 1. ročník, letní semestr, povinný
Přednáška
Vyučující / Lektor
Konzultace v kombinovaném studiu