Detail předmětu

Detail v architektuře 2

FAST-BGA042Ak. rok: 2020/2021

Ateliérová tvorba detailu, výkresové podklady, model detailu, výkresy detailu pro bakalářský projekt, model detailu pro bakalářský projekt.

Detail určuje nejen výraz, materiálově-technické a konstrukční vazby, ale i ekonomii celé stavby. Jeho kvalitní a promyšlené provedení je charakteristickým prvkem, z něhož je vystavěn celek a proto má v procesu navrhování významné místo. Oproti předchozímu semestru jde o praktické ověření vlastní tvorbou. Předmět vede studenta k důmyslnosti a rafinovanosti oproštěné od pouhé technické kalkulace vyčtené z knih, k pragmatismu a experimentu a k posunu od prosté proveditelnosti k dokonalosti.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

3

Zajišťuje ústav

Ústav architektury (ARC)

Výsledky učení předmětu

Student zvládne cíl předmětu, kterým je atelierová tvorba detailu, výkresové podklady, model detailu, výkresy detailu pro bakalářský projekt, model detailu pro bakalářský projekt.

Prerekvizity

Navazuje na znalosti získané v předmětu Detail v architektuře I. Základní znalosti materiálů, jejich vlastností, technologie výroby a možnosti aplikace.

Učební cíle

Atelierová tvorba detailu, výkresové podklady, model detailu, výkresy detailu pro bakalářský projekt, model detailu pro bakalářský projekt.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění stanoví každoročně aktualizovaná vyhláška garanta předmětu.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program BPC-APS bakalářský, 4. ročník, zimní semestr, povinný

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení

39 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

1. Úvodní zadání 1. úkolů pro první část semestru. 2. Analytická část zadaného detailu 1. 3. Tvorba výkresové dokumentace zadaného detailu 1 a konzultace. 4. Tvorba výkresové dokumentace zadaného detailu 1 a konzultace. 5. Výběr detailu v rámci Komplexního projektu. 6. Tvorba výkresové dokumentace zadaného detailu KP a konzultace. 7. Tvorba výkresové dokumentace zadaného detailu KP a konzultace. 8. Tvorba výkresové dokumentace zadaného detailu KP a konzultace. 9. Tvorba výkresové dokumentace detailu a výběr dodavatelů. 10. Model detailu KP v měřítku M 1:1 a konzultace. 11. Model detailu KP v měřítku M 1:1 a konzultace. 12. Model detailu KP v měřítku M 1:1 a konzultace. 13. Model detailu KP v měřítku M 1:1 a konzultace. Projekt je v každé ze dvou fází kolektivně ohodnocen podle pravidel ECTS, součet je výslednou klasifikací ateliérové práce.