Detail předmětu

Bioinženýrství pro potravináře

FCH-DCO_BIPAk. rok: 2011/2012

Extrakce - typy extraktorů a jejich využití v biotechnologiích. Destilace. Průmyslové chromatografické separační techniky. Fluidace. Sušení. Produkce proteinů v GMO. Stabilita proteinů. Zabezpečení jakosti produkce.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

2

Výsledky učení předmětu

Teoretické znalosti základů izolačních a separačních postupů v potravinářství

Prerekvizity

Bez omezení

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Metody vyučování závisejí na způsobu výuky a jsou popsány článkem 7 Studijního a zkušebního řádu VUT.

Způsob a kritéria hodnocení

Zkouška se skládá z ústní části.

Učební cíle

Prohloubit znalosti o vybraných postupech používaných při výrobě a zpracovávání biotechnologických produktů

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Výuka se realizuje účastí na vybraných přednáškách a konzultacemi k tématům, které vycházejí ze zadání doktorské práce

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program DKCP_CHTP doktorský

    obor DKCO_CHTP , 1. ročník, zimní semestr, povinně volitelný

  • Program DPCP_CHTP doktorský

    obor DPCO_CHTP , 1. ročník, zimní semestr, povinně volitelný

  • Program CKCP_CZV celoživotní vzdělávání (není studentem)

    obor CKCO_CZV , 1. ročník, zimní semestr, povinně volitelný