Detail produktu

Metoda testování monitorování dat použitelná pro ukazatel inteligentní připravenosti budov

HIRŠ, J. BAROŇ, A. HORKÁ, L. FORMÁNEK, M. BIELESCH, P.

Typ produktu

ostatní

Abstrakt

Metoda testování monitorování dat použitelných pro indikátor inteligentní připravenosti budov popisuje doporučení pro monitorování dat pro metodu testování (SRI) a vyhodnocování příslušných indikátorů. Z celkové škály hodnocení připravenosti budov na chytrá řešení byl projekt zaměřen na indikátory: komfort a zdravé vnitřní prostředí, informovanost uživatelů a energetickou flexibilitu vybraných technických systémů budov. Metodika byla vytvořena pro vybrané pilotní budovy a systémy s využitím simulací na modelu a experimentálního měření. Při řešení probíhala spolupráce s průmyslovým partnerem projektu při vyhodnocování reálného stavu vnitřního prostředí a provozu systémů vytápění a klimatizace v administrativní budově partnera a tvorbě vlastní metodiky pro analýzu vybraných kritérií.

Klíčová slova

Monitoring provozu systémů TZB, okrajové podmínky vytápění, větrání a vzduchotechniky, řízení užití tepla/chladu v budovách, kvalita vnitřního prostředí budov

Datum vzniku

15. 12. 2022

Umístění

Metodika testování monitorování dat použitelná pro ukazatele připravenosti budov na chytrá řešení je uložena na pracovišti TZB FAST VUT Brno.

Možnosti využití

Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

Licenční poplatek

Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek