Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikačního výsledku
PUNČOCHÁŘOVÁ, L.; POŘÍZKA, J.
Originální název
Study of the Influence of Selected Compounds on Stability of Beer Foam
Anglický název
Druh
Abstrakt
Originální abstrakt
Beer foam as an important aspect in evaluating beer quality is one of the qualitative parameter during beer consumption. Beer contains various amounts of constituents that may positively (proteins, phenolic substances, bitter substances) or negatively (fatty acids) influence the beer foam stability. The aim of this study was to find relation between selected parameters and the beer foam staility and compare eventual differences within studied groups of samples.
Anglický abstrakt
Klíčová slova
beer foam stability; proteins; phenolic substances; bitter substances
Klíčová slova v angličtině
Autoři
Rok RIV
2021
Vydáno
30.11.2020
Nakladatel
Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, Purkyňova 464/118, 612 00 Brno
Místo
Brno
ISBN
978-80-214-5920-0
Kniha
Studentská odborná konference CHEMIE JE ŽIVOT 2020
Edice
Ing. Petr Dzik, Ph.D.
Strany od
126
Strany do
127
Strany počet
2
Plný text v Digitální knihovně
http://hdl.handle.net/
BibTex
@misc{BUT166360, author="Lenka {Punčochářová} and Jaromír {Pořízka}", title="Study of the Influence of Selected Compounds on Stability of Beer Foam", booktitle="Studentská odborná konference CHEMIE JE ŽIVOT 2020", year="2020", series="Ing. Petr Dzik, Ph.D.", edition="první", pages="126--127", publisher="Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, Purkyňova 464/118, 612 00 Brno", address="Brno", isbn="978-80-214-5920-0", note="Abstract" }