Detail projektu

Biotechnological potential of mixed co-culture of red yeasts and microalgae to produce multifunctional high-value biomass and its components.

Období řešení: 01.01.2022 — 31.12.2022

Zdroje financování

Evropská unie - Interní grantová soutěž

- plně financující (2022-01-01 - 2022-12-31)

O projektu

There is a huge societal and industrial need for valorizing agricultural and food industry byproducts in a sustainable way for producing high-value products and to minimize carbon emissions. This project will utilize the versatile metabolism of both oleaginous fungi and microalgae to develop unique value chain combining food waste utilization by heterotrophic red yeasts and consumption of emerging CO2 by autotrophic microalgae growing in co-culture.

Označení

FCH-K-22-7746

Originální jazyk

angličtina

Řešitelé

Holub Jiří, Ing. - hlavní řešitel
Sniegoňová Pavlína, Ing. - spoluřešitel
Blažková Jana, Ing. - spoluřešitel
Dzurická Lucia, Ing. - spoluřešitel
Schildová Veronika, Ing. - spoluřešitel
Strečanská Paulína, Ing. - spoluřešitel
Šimanský Samuel, Ing. - spoluřešitel

Útvary

Fakulta chemická
- příjemce (01.01.2022 - 31.12.2022)

Výsledky

CHARACTERIZATION OF BIOLOGICAL EFFECTS OF EXTRACTS OBTAINED FROM YEASTS. Sborník abstraktů. Brno: Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická,Purkyňova 464/118, 612 00 Brno, 2022. p. 32-32. ISBN: 978-80-214-6117-8.
Detail

ŠIMANSKÝ, S.; HOLUB, J.; SZOTKOWSKI, M.; DZURICKÁ, L.; OBRAČAJ, J.; MÁROVÁ, I.: ICCT 2022. Mikulov, ČR (25.04.2022)
Detail

HOLUB, J.; CHUJANOV, O.; SZOTKOWSKI, M.; ŠIMANSKÝ, S.; DZURICKÁ, L.; MÁROVÁ, I.; SCHILDOVÁ, V.: International conference on chemical technology (ICCT) 2022. Mikulov (25.04.2022)
Detail

SNIEGOŇOVÁ, P.; SIKOROVÁ, P.; BLAŽKOVÁ, J.; HOLUB, J.; SZOTKOWSKI, M.; MÁROVÁ, I.: European Biotechnology Congress 2022. Praha (05.10.2022)
Detail