Detail projektu

Vakuový systém pokovení pro aditivní technologie

Období řešení: 01.10.2018 — 30.09.2022

Zdroje financování

Technologická agentura ČR - Program na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje EPSILON (2015-2025)

- plně financující (2018-10-01 - 2022-09-30)

O projektu

Cílem projektu je vývoj unikátního systému Vakuového Pokovování pro Aditivní Technologie (VPAT), který posílí postavení obou uchazečů v oblasti Průmyslu 4.0 a zvýší jejich konkurenceschopnost. Výzkumný potenciál v oblasti aditivních technologií, kterým uchazeči již disponují, bude dále rozvinut a využit při řešení odborné činnosti (VUT v Brně) a subdodávek do automobilového a jiného průmyslu (ČEGAN s.r.o.). Zároveň očekáváme příliv technologicky náročných zakázek, které nejsou bez systému VPAT řešitelné. Do dvou let od ukončení projektu očekáváme, že se tato inovace projeví na hospodářském výsledku obou uchazečů.

Klíčová slova
Aditivní technologie, 3D tisk, vakuové pokovení, optimalizace

Označení

TH04010335

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Útvary

Ústav automatizace inženýrských úloh a informatiky
- příjemce (09.04.2018 - nezadáno)

Výsledky

PODROUŽEK, J.: svpav; Systém vakuového pokovení pro aditivní výrobu. Systém vakuového pokovení pro aditivní výrobu. (ověřená technologie)
Detail

PODROUŽEK, J.: svpav; Inovované zařízení pro vakuové pokovování prototypů z aditivní výroby. Systém vakuového pokovení pro aditivní výrobu. (prototyp)
Detail

PODROUŽEK, J.: svpavvv; Nástroj pro kontrolu geometrie a užitných vlastností vakuově pokovených dílů. Systém vakuového pokovení pro aditivní výrobu. URL: https://www.fce.vutbr.cz/AIU/podrouzek.j/VacuumCoating. (software)
Detail

PODROUŽEK, J.: svpavvv; Softwarový nástroj pro nastavení optimálních parametrů systému vakuového pokovení pro aditivní výrobu. Systém vakuového pokovení pro aditivní výrobu. URL: https://www.fce.vutbr.cz/AIU/podrouzek.j/VacuumCoating/ NoPVP3D v6.1.cdf. (software)
Detail

Odkaz