Detail projektu

Zavedení problematiky řízení studiové a scénické techniky do výuky

Období řešení: 01.09.2009 — 31.12.2009

Zdroje financování

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - Fond rozvoje vysokých škol (FRVŠ)

- plně financující (2009-01-01 - nezadáno)

O projektu

V posledních pěti letech je v oblasti studiové a převážně scénické techniky zaznamenán významný vývoj a to jak v oblasti konstrukčního zpracování těchto zařízení, tak především v řídících protokolech a ovládání. Přibývá společností provozujících studiová a scénická zařízení a realizující projekty výstavby rozmanitých scén a jejich technického řešení. S tímto nárůstem je úzce spjata zvyšující se poptávka po vysokoškolsky vzdělaných technických pracovnících pro obsluhu moderních digitálních pracovišť. Proto je projekt zaměřen na inovaci přednášek a laboratorních cvičení předmětu "Studiová a hudební elektronika", jehož cílem je seznámení studentů s moderními směry a možnostmi řízení studiové a scénické techniky a s cestou řídících signálů od jejich zdroje až po konečný vjem u pozorovatele. Studenti se seznámí s novými principy řízení elektronických studiových a scénických zařízení a dále jim budou vysvětleny technické postupy používané při snímání, zpracování a tvorbě scén. Studenti, kteří absolvují tento předmět tak získají komplexní teoretický základ z oblastí řízení studiové a scénické techniky navíc podložený praktickými cvičeními, což umožní několikanásobně větší uplatnění v této oblasti než dosud.

Klíčová slova
DMX512, MIDI

Klíčová slova anglicky
DMX512, MIDI

Označení

2648/ G1 - Kouřil Jiří

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Kouřil Jiří, Ing. - hlavní řešitel
Hošek Jiří, doc. Ing., Ph.D. - spoluřešitel
Schimmel Jiří, doc. Ing., Ph.D. - spoluřešitel

Útvary

Ústav telekomunikací
- příjemce (01.09.2009 - nezadáno)

Výsledky

KOUŘIL, J.; ATASSI, H. Objective Speech Quality Evaluation. A primarily Experiments on a Various Age and Gender Speakers Corpus. In Proceedings of The 8th WSEAS International Conference on CIRCUITS, SYSTEMS, ELECTRONICS, CONTROL & SIGNAL PROCESSING. Puerto De La Cruz, Spain: WSEAS Press, 2009. p. 333-336. ISBN: 978-960-474-139-7.
Detail

KOUŘIL, J.; HOŠEK, J. Experimental Equipment for Data Collection. In Proceedings of the 17th Telecommunications Forum TELFOR 2009. Belgrade, Serbia: Telecommunications Society - Belgrade, 2009. p. 674-676. ISBN: 978-86-7466-375-2.
Detail