Detail předmětu

Znalecká činnost podle nové právní úpravy

ÚSI-NZČAk. rok: 2023/2024

Frekventanti získají všeobecný přehled o organizaci a řízení znalecké činnosti a návod, jak prakticky pracovat s novými požadavky na činnost znalce a zpracování posudku. Výukový program v trvání 10 vyučovacích hodin. V rámci kurzu zpracovávají frekventanti kontrolní test a cvičný znalecký posudek a cvičné vyúčtování. Posudky jsou oponovány z hlediska formálních a obsahových náležitostí předepsaných zákonem a vyhláškami v platném znění (správnost řešení, vhodnost užitých metod, chyby kvalitativní ani kvantitativní nebudou kontrolovány).

 

 

Jazyk výuky

čeština

Vstupní znalosti

Podmínkou přijetí do kurzu je podání přihlášky a zaplacení vložného předem.

 

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Podmínkou vydání osvědčení o absolvování tohoto kurzu je absolvování kurzu, absolvování testu a zpracování cvičného znaleckého posudku ze znaleckého oboru, ve kterém je uchazeč jmenován nebo má zájem žádat o jmenování znalcem, jeho odevzdání do e-learningu a případné přepracování podle dispozic pověřeného pracovníka ústavu a následné zaslání zkontrolovaného, vytištěného a opatřeného všemi náležitostmi na sekretariát ÚSI.

 

Učební cíle

Cílem jednodenního kurzu s řízeným samostudiem je základní příprava pro výkon znalecké činnosti podle nových právních předpisů, tj. ve smyslu zákona č. 254/2019 Sb., a prováděcích vyhlášek č. 502/2020 Sb., 503/2020 Sb. a 504/2020Sb., v platném znění.

Kurz je určen stávajícím znalcům jmenovaným podle zákona č. 36/1967 Sb., a novým uchazečům o znaleckou činnost.

 

Typ (způsob) výuky

 

Přednáška

8 hod., nepovinná

Vyučující / Lektor