Detail publikace

Izolace a průkaz probiotické DNA v trvanlivých masných výrobcích

VAŠÍČEK, R. TRACHTOVÁ, Š. ŠPANOVÁ, A.

Originální název

Izolace a průkaz probiotické DNA v trvanlivých masných výrobcích

Anglický název

Isolation and identification probiotic DNA in durable meat products

Typ

konferenční sborník (ne článek)

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Na trhu v ČR jsou dostupné masné výrobky s probiotiky od dvou výrobcu. Jedná se o trvanlivé fermentované salámy, tj. tepelne neopracované trvanlivé masné výrobky. Mimo jiné se vyrábí salám Ovcácká klobása s probiotiky a salám Orlík. Salámy s probiotiky jsou zdravejší alternativou k jiným bežným masným výrobkum a mají tak pozitivní vliv na zdraví konzumenta. Mezi probiotické bakterie patrí zejména zástupci rodu Lactobacillus

Anglický abstrakt

On the Czech market are available with meat probiotics products from two manufacturers. It is durable fermented sausages, ie. a durable heat-treated meat products. Among other manufactures salami sausage sheepdog with probiotics and salami Orlik. Sausages with probiotics are healthier alternatives other conventional meat products and have a positive impact on the health of the consumer. Between probiotic bacteria include in particular representatives of the genus Lactobacillus

Klíčová slova

probiotika, fermentované masné výrobky. PCR

Klíčová slova v angličtině

probiotic, fermented meat products. PCR

Autoři

VAŠÍČEK, R.; TRACHTOVÁ, Š.; ŠPANOVÁ, A.

Vydáno

12. 11. 2014

Nakladatel

STU v Bratislave

Místo

Bratislava, Slovenská Reapublika

ISBN

978-80-227-4268-9

Kniha

16. slovenská študentská vedecká konferencia v odbore chémie a chemickej a potravinárskej technológie

Edice

1

Číslo edice

1

Strany od

420

Strany do

421

Strany počet

2

BibTex

@proceedings{BUT111791,
  editor="Roman {Vašíček} and Štěpánka {Trachtová} and Alena {Španová}",
  title="Izolace a průkaz probiotické DNA v trvanlivých masných výrobcích",
  year="2014",
  series="1",
  number="1",
  pages="420--421",
  publisher="STU v Bratislave",
  address="Bratislava, Slovenská Reapublika",
  isbn="978-80-227-4268-9"
}