Publication detail

Izolace a průkaz probiotické DNA v trvanlivých masných výrobcích

VAŠÍČEK, R. TRACHTOVÁ, Š. ŠPANOVÁ, A.

Original Title

Izolace a průkaz probiotické DNA v trvanlivých masných výrobcích

English Title

Isolation and identification probiotic DNA in durable meat products

Type

conference proceedings

Language

Czech

Original Abstract

Na trhu v ČR jsou dostupné masné výrobky s probiotiky od dvou výrobcu. Jedná se o trvanlivé fermentované salámy, tj. tepelne neopracované trvanlivé masné výrobky. Mimo jiné se vyrábí salám Ovcácká klobása s probiotiky a salám Orlík. Salámy s probiotiky jsou zdravejší alternativou k jiným bežným masným výrobkum a mají tak pozitivní vliv na zdraví konzumenta. Mezi probiotické bakterie patrí zejména zástupci rodu Lactobacillus

English abstract

On the Czech market are available with meat probiotics products from two manufacturers. It is durable fermented sausages, ie. a durable heat-treated meat products. Among other manufactures salami sausage sheepdog with probiotics and salami Orlik. Sausages with probiotics are healthier alternatives other conventional meat products and have a positive impact on the health of the consumer. Between probiotic bacteria include in particular representatives of the genus Lactobacillus

Keywords

probiotika, fermentované masné výrobky. PCR

Key words in English

probiotic, fermented meat products. PCR

Authors

VAŠÍČEK, R.; TRACHTOVÁ, Š.; ŠPANOVÁ, A.

Released

12. 11. 2014

Publisher

STU v Bratislave

Location

Bratislava, Slovenská Reapublika

ISBN

978-80-227-4268-9

Book

16. slovenská študentská vedecká konferencia v odbore chémie a chemickej a potravinárskej technológie

Edition

1

Edition number

1

Pages from

420

Pages to

421

Pages count

2

BibTex

@proceedings{BUT111791,
  editor="Roman {Vašíček} and Štěpánka {Trachtová} and Alena {Španová}",
  title="Izolace a průkaz probiotické DNA v trvanlivých masných výrobcích",
  year="2014",
  series="1",
  number="1",
  pages="420--421",
  publisher="STU v Bratislave",
  address="Bratislava, Slovenská Reapublika",
  isbn="978-80-227-4268-9"
}