Detail předmětu

Softbal - reprezentace

CESA-TV-SOFT-RAk. rok: 2023/2024

Hodina probíhá souběžně s hodinou softballu pro rekreační hráče. Částečně je tak program společný, aby bylo možné doplnit týmy, odehrát zápas apod. Hodina je vhodná zejména pro hráče kteří v týdnu nemají vlastní tréninky v Brně, nebo kteří již zakončili svoji aktivní klubovou kariéru.
Hodina je společná pro muže i ženy.

Prezenční zápis po výběrovém tréninku přímo v hodině na sportovištích.  Případně po domluvě s vyučujícím.

Upozornění: výuka začíná v týdnu od 4.3. - 3.5.2024


Jazyk výuky

čeština

Vstupní znalosti

Znalosti a dovednosti na středoškolské úrovni předmětu tělesná výchova.
Vhodná obuv na hřiště (umělá tráva) jsou tenisky, turfy, nebo kopačky s lisovanou podrážkou. Zakázáno je používání kovových a šroubovaných kopaček a spikes. Na venkovní tréninky přijďte teple oblečeni.
K dispozici je k zapůjčení dostatek rukavic, pálek, přileb a dalšího materiálu za jednorázový poplatek 50,-Kč / semestr (na údržbu materiálu).

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Zápočet na základě aktivní účasti ve výuce, tj. pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině (jsou povoleny 2 neomluvené účasti). Předmět není hodnocen kreditem.
Pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině, povoleny 2 neomluvené absence, nebo docházka dle domluvy s vyučujícím.

 

Učební cíle

Hodina je určena pro přípravu reprezentantů na akademická mistrovství ČR.
Rozvoj a zvládnutí základních herních činností, taktiky, týmové spolupráce, tvorba repezentačního týmu..
Realizace ve zvoleném sportu, začlenění do dobře fungujícího smíšeného kolektivu, upevňování softbalových dovedností, zdokonalení tělesné i psychické kondice.

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení z TV

12 hod., povinná

Vyučující / Lektor