Detail předmětu

Modulový projekt I

FSI-GMP-AAk. rok: 2023/2024

Modulový projekt slouží k prohloubení znalostí a praktickému využití vědomostí nabytých během dosavadního studia formou projekční a konstrukční týmové práce na aplikačně zaměřených projektech z průmyslové a vědecko-výzkumné praxe.

Jazyk výuky

angličtina

Počet kreditů

5

Vstupní znalosti

Předpokládají se teoretické znalosti získané během dosavadního studia, které se vztahují k zaměření modulového projektu.

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Klasifikovaný zápočet je udělen na základě obhajoby písemně zpracovaných výsledků projektu před jeho tutorem, koordinátorem nebo pověřeným školitelem projektu.


Povinná účast ve cvičení v rámci běhu semestrů na VUT Brno i na TUC Chemnitz. Neúčast se nahrazuje po dohodě s vyučujícím.
Změna v souvisloti s opatřeními proti šíření COVID vyhrazena.

Učební cíle

Připravit studenta k samostatné práci při řešení konkrétního úkolu v průmyslové praxi a naučit ho výsledky práce prezentovat a obhájit. Dalším cílem je připravit studenta k řešení diplomového projektu a k osvojení zásad práce na technickém projektu.


Posluchači se naučí aplikovat teoretické znalosti na konkrétní praktické případy. Doplní si znalosti o praktické dovednosti v rámci studovaného oboru, zdokonalí se v komunikačních dovednostech, prezentaci, sebeprezentaci a týmové práci.

Základní literatura

S ohledem na konkrétní zadání

MAREK Jiří, Radek KNOFLÍČEK: Study materials of Institute Production Machines, Robots and Systems for MODULE PROJECT I, Double degree study programme course design of CNC machine tools (Basic Knowledge), Brno 7. 7. 2021. Texbook suported byl EU project SMART on BUT.

(EN)

MAREK, J., et al. Design of CNC Machine Tools. 1st ed. Praha: MM Publishing, s.r.o., 2015. 728 s. MM speciál. ISBN 978-80-907452-0-9

(EN)

Doporučená literatura

S ohledem na konkrétní zadání
Wouter Baars: Project Management Handbook, Version 1.1 - July 2006, DANS – Data Archiving and Networked Services, The Hague – 2006, ISBN 90 6984 496 6

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení

52 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

Obsah a průběh je individuální. Určuje ho garant předmětu.
1. Určení pracovních týmů a zadání projektu.
2. - 5. Individuální rešerše, návhy a výpočty dle zadání
6. - 13. Zpracování technické dokumentace dle zadání.