Detail předmětu

Diploma Project Seminar

FaVU-4DPSAk. rok: 2023/2024

V diplomovém semináři  se studenti*ky věnují přípravě praktické části diplomové práce. Zúročují při tom teoretické vědomosti a praktické dovednosti nabyté během studia a prokazují porozumění tvůrčím a kritickým požadavkům současného umění/designu. Průběžné výsledky své práce konzultují s vedoucí*m praktické části diplomové práce, který*á zajišťuje teoretickou a praktickou podporu jejich úsilí směřujícímu k vytvoření novátorského uměleckého/designerského výkonu a jeho úspěšné prezentaci a obhajobě. Vyústěním diplomového semináře je odevzdání elektronické dokumentace diplomové práce.

Jazyk výuky

angličtina

Počet kreditů

20

Vstupní znalosti

Absolvování kurzů: Studio Practice 1, Studio Practice 2, Studio Practice 3, Critical Practice 1, Critical Practice 2, Critical Practice 3.

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Vedoucí praktické části diplomové práce dohlíží na průběžnou práci na projektu a konzultace průběžných výsledků práce. Zápočet se uděluje na základě odevzdání dokumentace praktické části diplomové práce do IS VUT.
Výuka probíhá dle dohody/potřeby v prostorách školy i mimo ni a je kontrolována formou pravidelných konzultací studenta*ky s vedoucí*m praktické části jeho*její diplomové práce.

Učební cíle

Cílem diplomového semináře je zajistit studentům*kám komplexní podporu při práci na diplomovém projektu.
Studenti*ky dokážou realizovat, předvést a obhájit novátorský umělecký/designerský výkon prokazující schopnost excelentního zvládnutí práce ve zvoleném médiu a hluboké porozumění tvůrčím a kritickým požadavkům současného umění/designu.

Základní literatura

Compulsory and recommended reading for working on the Diploma Project is assigned by the supervising tutor based on students` needs. (EN)

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program FAAD magisterský navazující, 2. ročník, letní semestr, povinný

Typ (způsob) výuky

 

Diplomový seminář

20 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

Osnovy výuky jsou určeny na základě individuálních potřeb studenta*ky a jeho*jejího diplomového projektu.