Detail předmětu

Závěrečný projekt

FSI-LZRAk. rok: 1999/2000

Obsahem předmětu je zpracování podkladů a provedení projektových návrhů jaderně energetických zařízení a jejich komponent dle individuálního zadání, které úzce navazuje na téma diplomové práce. Přitom je kladen důraz na samostatnou práci studenta s využitím odborné literatury, výpočetní techniky a externích i interních konzultací.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

10

Garant předmětu

Zajišťuje ústav

Výsledky učení předmětu

Předmět umožňuje studentům prokázat hluboké znalosti získané během studia strojního inženýrství na konkrétním zadání projektu, resp. konstrukčním zpracováním zadaného tématu. Požaduje, aby student prokázal, nakolik je schopen samostatně tvořit, resp. zpracovat jaderně energetické zařízení nebo jeho komponenty.

Způsob a kritéria hodnocení

Prezence ve cvičení. Dodržení kontinuity obsahu zadání závěrečného projektu. Splnění obsahu a rozsahu zadání závěrečného projektu, hodnocení přínosu studenta v řešení jemu svěřené problematiky. Hodnocení jeho iniciativy a inženýrské erudovanosti. Hodnocení míry návaznosti na diplomovou práci. Hodnocení studentem předložených podkladů a jejich obhajoby.

Učební cíle

Vypracovat na zadané konkrétní téma z oblasti jaderně energetických zařízení projekty komponent primárního resp. sekundárního okruhu jaderné elektrárny nebo jejích pomocných zařízení a systémů nebo experimentálních okruhů a zařízení, vedoucích k poznání funkčních vlastností jaderně energetických zařízení. Projekt dopracovat v míře umožňující zdárné vypracování diplomové práce.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program M2301-5 magisterský

    obor , 2. ročník, letní semestr, povinný

Typ (způsob) výuky

 

Ateliér

80 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

S ohledem na různorodost zadávaných témat k řešení obdrží na počátku předmětu každý student detailní zadání závěrečného projektu, ověřené vedoucím odboru, které obsahuje název tématu, cíl práce, rozsah, literaturu. Každý týden poskytuje garant předmětu příslušné konzultace v rozsahu potřebném k vypracování závěrečného projektu. Během konzultací provádí garant předmětu kontrolu průběhu práce.