Detail publikace

Kybernetická kriminalita

SMEJKAL, V.

Originální název

Kybernetická kriminalita

Anglický název

Cybercrime

Typ

kapitola v knize

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Publikace zprostředkovává širokému okruhu čtenářů kriminologické poznatky o kriminalitě, jejích tradičních i zcela nových formách, o pachatelích i obětech trestné činnosti a o způsobech, jak jí lze předcházet. Zaměřena je i na oblast trestní politiky, která v zájmu účinné a ekonomicky udržitelné regulace kriminality musí umět s kriminologickými poznatky pracovat. Uvedené kapitoly se zabývají novým fenoménem, jakým je kyberterorismus a kybernetická válka. Dále popisují historii, současnost a budoucnost různých projevů kybernetické kriminality a zabývají se i prevencí proti ní.

Anglický abstrakt

The publication provides a wide range of readers with criminological knowledge of crime, its traditional and new forms, the perpetrators and victims of crime, and the ways to prevent it. It also focuses on the area of criminal policy, which must be able to work with criminological knowledge in order to regulate crime effectively and economically. These chapters deal with a new phenomenon such as cyberterrorism and cyberwar. In addition, they describe the history, present and future of the various manifestations of cybercrime and deal with the prevention of it.

Klíčová slova

Kriminologie; trestní politika; trestní právo; kyberterorismus; kybernetická kriminalita; kybernetická válka; prevence kybernetické kriminality

Klíčová slova v angličtině

Criminology; criminal policy; Criminal Law; cyber crime; cyberterrorism; cyber war; prevention of cybercrime;

Autoři

SMEJKAL, V.

Vydáno

31. 3. 2019

ISBN

978-80-7400-732-3

Kniha

Základy kriminologie a trestní politiky

Číslo edice

3

Strany od

542

Strany do

570

Strany počet

6

BibTex

@inbook{BUT156620,
  author="Vladimír {Smejkal}",
  title="Kybernetická kriminalita",
  booktitle="Základy kriminologie a trestní politiky",
  year="2019",
  edition="3",
  pages="542--570",
  isbn="978-80-7400-732-3"
}