Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-MAO_ACP2Ak. rok: 2008/2009
Aktuální otázky současné analýzy potravin zahrnují: Bezpečnost potravin z hlediska výskytu nežádoucích kontaminantů anorganického i organického původu včetně toxinů a hormonálních přípravků. Výskyt nebezpečných chorob a jejich detekce - BSE, parazitární, bakteriální a virové infekce. Geneticky modifikované potraviny. Autenticita a falšování potravin, používané metody a evropská legislativa. Ozařování potravin. Bioterorismus, globální bezpečnost potravin a výhled do budoucna.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
obor BPCO_CHTOZP , 1. ročník, letní semestr, volitelnýobor BPCO_CHM , 1. ročník, letní semestr, volitelnýobor BPCO_SCH , 1. ročník, letní semestr, volitelnýobor BPCO_TCH , 1. ročník, letní semestr, volitelný
obor DPCO_CHM , 2. ročník, letní semestr, volitelný
obor IRA , 1. ročník, letní semestr, volitelný
obor NPCO_CHTP , 1. ročník, letní semestr, povinný
obor NKCO_CHTP , 1. ročník, letní semestr, povinný
obor NPCO_CHM , 1. ročník, letní semestr, volitelný
obor CKCO_CZV , 1. ročník, letní semestr, povinný
Přednáška
Vyučující / Lektor