Course detail

Entrepreneurial Laboratory

FP-BELAEAcad. year: 2018/2019

Předmět navazuje na základní znalosti o podnikatelství, které studenti získají v předmětu Principles of Entrepreneurship. Předmět je úvodem k základní přípravě vlastního podnikání. Na počátku studenti hodnotí sama sebe, hledají síly a unikátnosti pro podnikání. Potom generují náměty na samostatnou podnikatelskou činnost a tyto náměty hodnotí. Dále hledají volné místo na budoucím trhu a stanovují konkurenční výhodu svých výrobků, či služeb. Nakonec jsou studenti seznámeni s hlavními částmi podnikatelského plánu pro vlastní podnikání.

Language of instruction

English

Number of ECTS credits

6

Mode of study

Not applicable.

Learning outcomes of the course unit

Výstupem studia tohoto předmětu je schopnost analyzovat a hodnotit pozici budoucího podnikání na trhu. Studenti studiem a vlastní přípravou získají základní komptence pro své budoucí podnikání.

Prerequisites

The subject will follow the theoretical lectures that will take place in the subject Principles of Entrepreneurship. Knowledge of the theory presented in this subject is a necessary prerequisite for the study of Entrepreneruial laboratory.

Co-requisites

Not applicable.

Planned learning activities and teaching methods

Při výuce předmětu budou použity metody interaktivní výuky. Bude kladen důraz na samostatbnou práci a průběžné studium.

Assesment methods and criteria linked to learning outcomes

Studenti jsou průběžně hodnoceni po vypracování jednotlivých dílčích částí přípravy vlastního podnikání. Hodnocení proběhne pomocí bodů po dokončení těchto částí:
1. Hodbocení sebe sama - až 100 bodů
2. Vypracování a zhodnocení vlastního námětu na podnikání - až 100 bodů
3. Vypracování zhodnocení budoucího trhu. Stanovení vlastní konkurenční výhody - až 100 bodů
4. Vypracování návrhu podnikatelskoho modelu - až 100 bodů

Pro úspěšné zakončení předmětu musí student získat min. 300 bodů

Course curriculum

Předmět je vystavěn pouze na cvičeních:
1. Studie proveditelnosti - hodnocení sebe sama
2. Studie proveditelnosti - generování a hodnocení námětů pro budoucí výrobky, či služby
3. Studie proveditelnosti - identifikace oblastí příležitosti pro budoucí podnikání
4. Souhrn studie proveditelnosti - stanovení konkurenční výhody vlastních výrobků, či služeb
5. Výběr a zhodnocení podnikatelské entity
6. Hodnocení budoucího trhu
7. Základní parametry budoucího podnikatelského modelu
8. Organizace budoucího podniku
9. Umístění podnikatelské činnosti + odhad spádové oblasti
10. Limitovaný marketing budoucího podnikání
11. Stanovení BEP a zakladatelského rozpočtu
12. Odhad finančních aspektů budoucího podnikání
13. Vypraconí rizikové analýzy a návrhů na eliminaci rizik

Work placements

Not applicable.

Aims

Hlavním cílem předmětu je interaktivně připravit v základních oblastech budoucí vlastní podnikání. Dalším cílem je generování námětů na výrobky, či služby, tyto náměty hodnotit a pro tyto výrobky, či služby hledat místu na budoucím trhu.

Specification of controlled education, way of implementation and compensation for absences

Studenti jsou průběžně hodnoceni po vypracování jednotlivých dílčích částí přípravy vlastního podnikání. Hodnocení proběhne pomocí bodů po dokončení těchto částí:
1. Hodbocení sebe sama
2. Vypracování a zhodnocení vlastního námětu na podnikání
3. Vypracování zhodnocení budoucího trhu. Stanovení vlastní konkurenční výhody
4. Vypracování návrhu podnikatelskoho modelu

Recommended optional programme components

Not applicable.

Prerequisites and corequisites

Not applicable.

Basic literature

BURNS., P. 2001 Entrepreneurship and Small Business. UK: Palgrave, 1st. Ed. 418 pp. ISBN 0-333-91474-0. (EN)
BRIDGE, Simon, Ken O'NEILL a Stan CROMIE. Understanding enterprise, entrepreneurship, and small business. 2nd ed. Houndmills, Basingstoke, Hampshire ; New York: Palgrave Macmillan, 2003. ISBN 0-333-96499-3. (EN)
RHODES, Robson. Getting started: How to set up your own business. 3.vyd. London: Kogan Page, 1992. ISBN 0-7494-0874-X. (EN)

Recommended reading

KORÁB, V. Entreprenurial laboratory. Handbook, BMF, 2016 (EN)

Classification of course in study plans

  • Programme BAK-E Bachelor's

    branch BAK-ESBD , 2. year of study, winter semester, compulsory

Type of course unit

 

Exercise

65 hours, compulsory

Teacher / Lecturer