Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Publication result detail
TREMLOVÁ, B.; ŠTARHA, P.; POSPIECH, M.; RANDULOVÁ, Z.; PAŽOUT, V.
Original Title
Histologické vyšetření mechanicky získaného drůbežího masa
English Title
Type
Paper in proceedings (conference paper)
Original Abstract
Kvalita potravinových surovin je vyjádřena nejčastěji chemickým složením, ale zejména v případě surovin živočišného původu je chemická charakteristika nedostatečná pro posouzení všech aspektů kvality. Hodnocení struktury a stupně poškození jednotlivých tkání ve výrobních surovinách je jednoznačně možné pouze histologickým vyšetřením. Takto zjištěné výsledky jsou obvykle v souladu s chemickým vyšetření. Při spojení mikroskopu s počítačem je možné získat i jiné než kvalitativní hodnocení. Naše výsledky však ukazují, že je třeba tyto postupy ještě ověřovat a standardizovat.
English abstract
Key words in English
histological examination, structure, quality, chemist
Authors
Released
30.06.2006
ISBN
80-7148-055-X
Book
Hygiena Alimentorum XXVII
Pages from
263
Pages to
266
Pages count
4
BibTex
@inproceedings{BUT21952, author="Bohuslava {Tremlová} and Pavel {Štarha} and Matej {Pospiech} and Zdeňka {Randulová} and Vladimír {Pažout}", title="Histologické vyšetření mechanicky získaného drůbežího masa", booktitle="Hygiena Alimentorum XXVII", year="2006", pages="263--266", isbn="80-7148-055-X" }