Project detail

Expertní a softwarové služby pro komplexní analýzu napětí s proudu v přívodu rozvodny k monitorování stavu připojeného zařízení

Duration: 20.10.2020 — 30.11.2020

Funding resources

Neveřejný sektor - Přímé kontrakty - smluvní výzkum, neveřejné zdroje
- whole funder (2020-10-20 - 2020-11-30)

On the project

Předmětem vývoje v projektu je rozvoj metodiky pro záznam, detekci a rozlišení stavu jednotlivých zařízení v rámci daného technologického celku. Komplexní celky obsahují velké množství technologií a rozlišení jednotlivých typů zařízení skýtá velké možnosti, avšak je velmi náročné. Současné sw prostředky pracují s daty měřenými na jednotlivých zařízeních a nedovolují tak využití dat z ústředny, které obsahují větší množství informací z jednotlivých typů připojených zařízení. Důležitými prvky jsou proto analýza možnosti rozlišení jednotlivých typů zařízení a následná úprava stávajících softwarových nástrojů pro technickou diagnostiku tak, aby byly použitelné i pro komplexní analýzu napětí a proudu v přívodu rozvodny.

Keywords
rozvodna; asynchronní motory, diagnostika, poruchové stavy

Mark

SR182057124

Default language

Czech

People responsible

Čáp Martin, Ing., Ph.D. - fellow researcher
Fiala Pavel, prof. Ing., Ph.D. - principal person responsible

Units

Results

FIALA, P.; ČÁP, M. Expertní a softwarové služby pro komplexní analýzu napětí s proudu v přívodu rozvodny k monitorování stavu připojeného zařízení. BRNO: Ústav teoretické a experimentální elektrotechniky FEKT VUT BRNO, 2020. s. 1-2.
Detail