Publication detail

Profil a distribuce biogenních aminů v sýrech s vnitřní modrou plísní

STANDARA, S. VESELÁ, M.

Original Title

Profil a distribuce biogenních aminů v sýrech s vnitřní modrou plísní

English Title

Profile and product biogennes amine in blue cheese

Type

conference paper

Language

Czech

Original Abstract

Sýry jsou vedle ryb nejčastěji uváděnou potravinou spojovanou s intoxikací biogennímy aminy. Tvorba BA závisí na přítomnosti aminokyselin, na přítomnosti mikroorganismů schopných produkovat BA a na podmínkách, kdy mikroorganismy mohou růst a produkovat BA.

English abstract

An intoxication of food by biogenic amines is very often connected to cheeses and fishes. The production of biogenic amines depends on presence of microorganisms with aibility to produce of biogenic amines and conditions an environmental.

Keywords

biogenní aminy, sýry s modrou plísní

Key words in English

biogennes amine, blue cheese

Authors

STANDARA, S.; VESELÁ, M.

Released

21. 5. 2007

Publisher

VÚPP Praha

Location

Praha

ISBN

1802-1433

Periodical

Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

State

Czech Republic

Pages from

55

Pages to

58

Pages count

4

BibTex

@inproceedings{BUT29172,
  author="Stanislav {Standara} and Mária {Veselá}",
  title="Profil a distribuce biogenních aminů v sýrech s vnitřní modrou plísní",
  year="2007",
  journal="Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  pages="55--58",
  publisher="VÚPP Praha",
  address="Praha",
  issn="1802-1433"
}