Publication detail

Studie zahrnující porovnání dvou metod na stanovení množství tuku v těle a stravovací zvyklosti a frekvenci příjmu vybraných skupin potravin.

VRÁNOVÁ, D. VÍTOVÁ, P. KRÁTKÁ, V.

Original Title

Studie zahrnující porovnání dvou metod na stanovení množství tuku v těle a stravovací zvyklosti a frekvenci příjmu vybraných skupin potravin.

English Title

studies involving the comparison of two methods for the determination of the amount of fat in the body eating habits

Type

journal article - other

Language

Czech

Original Abstract

Cílem bylo porovnat dva přístroje využívající různé metody pro sledování množství tuku v těle -přístroj InBody a Futrex. Dále byla provedena stravovací studie.Bylo zjištěno, že obě metody spolu korelují a je možné je využít k analýze těesných proporcí.Dotazníková studie potvrdila trend špatných stravovacích návyků studentů VŠ.

English abstract

The aim of this work was to compare the two devices using different methods (bioimpedance and spectrophotometry) for the monitoring of the amount of fat in the body, engine InBody and Futrex. It was also a study of the dietary habits.Bylo zjištěno, že použité metody jsou ve vzájemném vztahu a lze je použít k analýze složení těla.Studie potvrdila také trend špatné stravovací návyky studentů univerzity.

Keywords

výživa, výživová doporučení,kvalita stravování, složení těla, bioelektrická impedance, NIR-spektrofotometrie

Key words in English

nutrition, dietary guidelines, quality of meals, the composition of the body, bioelectric impedance, NIR-spectrophotometry

Authors

VRÁNOVÁ, D.; VÍTOVÁ, P.; KRÁTKÁ, V.

RIV year

2012

Released

30. 3. 2012

ISBN

1210-5481

Periodical

Medica Sportiva Bohemica &Slovaca

Year of study

2012

Number

21(1)

State

Czech Republic

Pages from

47

Pages to

48

Pages count

2

BibTex

@article{BUT90495,
  author="Dana {Vránová} and Pavla {Vítová} and Veronika {Krátká}",
  title="Studie zahrnující porovnání dvou metod na stanovení množství tuku v těle a stravovací zvyklosti a frekvenci příjmu vybraných skupin potravin.",
  journal="Medica Sportiva Bohemica &Slovaca",
  year="2012",
  volume="2012",
  number="21(1)",
  pages="47--48",
  issn="1210-5481"
}