Publication detail

Klasifikace organických a konvenčních mouk z hlediska podmínek pěstování a technologického zpracování na základě vybraných spektrálních parametrů

TOBOLKOVÁ, B. SUHAJ, M. POLOVKA, M.

Original Title

Klasifikace organických a konvenčních mouk z hlediska podmínek pěstování a technologického zpracování na základě vybraných spektrálních parametrů

English Title

Classification of organic and conventional flours with respect to growing conditions and processing technology based on individual spectral parameters

Type

abstract

Language

Czech

Original Abstract

Prostudoval se vliv extrakčních podmínek, zejména rozpouštědla, na obsah funkčních složek a antioxidační vlastnosti extraktů 20 vzorek mouk různého původu, způsobů pěstování, stupně a technologie mletí.

English abstract

The aim of the presented work was evaluate the influence of extraction conditions, especially solvents on the functional compounds content and antioxidant properties of 20 flour extracts of different origin, cultivation methods and grinding technology.

Keywords

cereálie, mouka, antioxidační aktivita, EPR, UV-VIS, klasifikace, multivariační statistika

Key words in English

cereals, flours, antioxidant activity, EPR, UV-VIS, classification, Multivariate statistic

Authors

TOBOLKOVÁ, B.; SUHAJ, M.; POLOVKA, M.

Released

10. 11. 2011

Publisher

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR – Kontaktný bod SR pre vedeckú a technickú spoluprácu s EFSA; Univerzita veterinárného lekársva a farmácie v Košiciach

Location

Košice, Slovenská republika

ISBN

978-80-970552-2-6

Book

Zborník abstraktov. IV. vedecká konferencia Mladých vedeckých pracovníkov v potravinárstve

Pages from

25

Pages to

25

Pages count

1

BibTex

@misc{BUT74973,
  author="TOBOLKOVÁ, B. and SUHAJ, M. and POLOVKA, M.",
  title="Klasifikace organických a konvenčních mouk z hlediska podmínek pěstování a technologického zpracování na základě vybraných spektrálních parametrů",
  booktitle="Zborník abstraktov. IV. vedecká konferencia Mladých vedeckých pracovníkov v potravinárstve",
  year="2011",
  pages="25--25",
  publisher="Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR – Kontaktný bod SR pre vedeckú a technickú spoluprácu s EFSA; Univerzita veterinárného lekársva a  farmácie v Košiciach",
  address="Košice, Slovenská republika",
  isbn="978-80-970552-2-6",
  note="abstract"
}