Letos na plese VUT technika tančila v zimní pohádce

Na šestém ročníku plesu VUT, který se konal v pátek 9. prosince, si v největším pavilonu brněnského výstaviště zatančilo přes tři a půl tisíce lidí, což z něj již od roku 2018 dělá největší ples v České republice. Tento rok se událost nesla v duchu zimní pohádky, která pro návštěvníky vytvořila krásnou předvánoční atmosféru, jejíž program zakončila audiovizuální show.

Ples VUT je další dobrou ukázkou, jak velké věci mohou vzejít z úsilí studentů, pokud jim škola poskytne potřebné zázemí. Ples VUT pořádají studenti a absolventi pod vedením předsedkyně Studentské komory akademického senátu VUT Anny Kruljacové a snaží se studenty a ostatní lidi z univerzity zapojit nejen do samotné organizace a přípravy prostorů, ale i do programu. Návštěvníci se mohli například inspirovat předtančením standardních a latinskoamerických tanců Robina Ondráčka a jeho partnerky Terezy Jendrulkové, která je absolventkou Fakulty podnikatelské. Hudbu poskytli nejenom kapely Eremy a Osamělé palačinky, ale i rektor Ladislav Janíček formou klavírního intermezza. I moderování se chopili zaměstnanci VUT.

„Ples VUT je studentský projekt, kde v praxi využíváme vše, co jsme se naučili při studiích, jako jsou například znalosti z projektového řízení, elektrotechniky nebo architektury. Studenti jsou zodpovědní za organizaci, marketing, sponzoring, logistiku, technické zabezpečení, vymýšlení hlavního i doprovodného programu až po samotnou realizaci," doplnila Kruljacová. Společně tak pro návštěvníky zorganizovali velký ples na vysoké úrovni a potvrdili, že techniku a kreativitu umí aplikovat nejen v oblasti technologií a výzkumu, ale i v netechnicky zaměřených oblastech včetně společenských akcí pro veřejnost.

Ples VUT je akcí, která dosahuje profesionálních rozměrů a byla v minulosti oceněna i na Výročních cenách České eventové asociace. Letošním exkluzivním partnerem plesu byla firma Thermo Fisher Scientific, která úzce spolupracuje s VUT. Akce se konala za finanční podpory statutárního města Brna a pod záštitou primátorky statutárního města Brna JUDr. Markéty Vaňkové.

Publikováno: 12.12.2022 15:16

Zkrácený odkaz: https://www.vut.cz/old/f19527/d234865