Detail publikace

Techniky kapilární elektroforézy v analýze náhradních sladidel přírodního původu

VESPALCOVÁ, M. ZEMANOVÁ, J. HORÁKOVÁ, H. SVOBODOVÁ, A. ZDAŘILOVÁ, A. DRDÁK, M.

Originální název

Techniky kapilární elektroforézy v analýze náhradních sladidel přírodního původu

Anglický název

Analysis of alternative sweeteners of plant origin by different type of capillary electrophoresis

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Přednáška se zabývá využitím technik kapilární elektroforézy k analýze 3 náhradních sladidel přírodního původu steviosidu, neohesperidinu dihydrochalkonu a thaumatinu.)

Anglický abstrakt

Presented lecture is dealed with utilization of capillary electrophoresis technics to analyses 3 alternative sweeteners of plant origin (stevioside, neohesperidin dihydrochalcone and thaumatine).

Klíčová slova

CE; ITP; steviosid; thaumatin; neohesperidin dihydrochalkon; náhradní sladidla

Klíčová slova v angličtině

CE; ITP; stevioside; thaumatin; neohesperidin dihydrochalcone; alternative sweetener

Autoři

VESPALCOVÁ, M.; ZEMANOVÁ, J.; HORÁKOVÁ, H.; SVOBODOVÁ, A.; ZDAŘILOVÁ, A.; DRDÁK, M.

Rok RIV

2004

Vydáno

30. 6. 2002

Nakladatel

Česká společnost chemická

Místo

Praha

ISSN

0009-2770

Periodikum

Chemické listy

Ročník

96 S

Číslo

6

Stát

Česká republika

Strany od

485

Strany do

485

Strany počet

1

BibTex

@inproceedings{BUT50093,
  author="Milena {Vespalcová} and Jana {Zemanová} and Hana {Horáková} and Alena {Svobodová} and Adéla {Zdařilová} and Milan {Drdák}",
  title="Techniky kapilární elektroforézy v analýze náhradních sladidel přírodního původu",
  booktitle="Chemické listy 6, ročník 96
54. sjezd chemických společností; 30.6. až 4.7.2002; Brno; Sborník",
  year="2002",
  journal="Chemické listy",
  volume="96 S",
  number="6",
  pages="485--485",
  publisher="Česká společnost chemická",
  address="Praha",
  issn="0009-2770"
}