Detail publikace

Vliv přídavku rostlinného tuku na organoleptické vlastnosti hořké čokolády.

VÍTOVÁ, E. VESPALCOVÁ, M. LOUPANCOVÁ, B. ŠTOUDKOVÁ, H. ZEMANOVÁ, J. MARTINŮ, J.

Originální název

Vliv přídavku rostlinného tuku na organoleptické vlastnosti hořké čokolády.

Anglický název

Influence of vegetable fat addition on organoleptic properties of dark chocolate.

Typ

článek v časopise - ostatní, Jost

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

V této práci byly testovány tři typy hořkých čokolád : Figaro hořká (bez přídavku rostlinného tuku), Figaro na vaření (přídavek rostlinného tuku do 5 %) a Kaumy poleva na vaření (kakaové máslo nahrazeno rostlinným tukem). Složení jednotlivých vzorků se liší, pro naši práci je důležitý především eventuální obsah rostlinného tuku. Vzorky čokolád byly hodnoceny rozdílovou metodou, pořadovým testem, dále byl hodnocen jejich vzhled, barva, chuť, vůně a konzistence pomocí pětibodové popisné stupnice a na závěr byl stanoven intenzitní profil vybraných chutí a vůní.

Anglický abstrakt

Influence of vegetable fat addition on organoleptic properties of dark chocolate.

Klíčová slova v angličtině

chocolate, organoleptic properties

Autoři

VÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; MARTINŮ, J.

Rok RIV

2006

Vydáno

29. 5. 2006

Nakladatel

Výzkumný ústav potravinářský Praha

Místo

Praha

ISSN

1802-1433

Periodikum

Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Ročník

10

Číslo

5

Stát

Česká republika

Strany od

53

Strany do

53

Strany počet

1

BibTex

@article{BUT43629,
  author="Eva {Vítová} and Milena {Vespalcová} and Blanka {Loupancová} and Hana {Burianová} and Jana {Zemanová} and Jana {Martinů}",
  title="Vliv přídavku rostlinného tuku na organoleptické vlastnosti hořké čokolády.",
  journal="Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  year="2006",
  volume="10",
  number="5",
  pages="53--53",
  issn="1802-1433"
}