Detail publikace

Neohesperidin dihydrochalkon (E-959) nové náhradní sladidlo rostlinného původu na českém trhu

VESPALCOVÁ, M. ZEMANOVÁ, J. VÍTKOVÁ, M. BIGOŠOVÁ, S. ŘIHÁK, P.

Originální název

Neohesperidin dihydrochalkon (E-959) nové náhradní sladidlo rostlinného původu na českém trhu

Český název

Neohesperidin dihydrochalkon (E-959) nové náhradní sladidlo rostlinného původu na českém trhu

Typ

článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus

Jazyk

cs

Originální abstrakt

Tato přednáška prezentuje vlastnosti NHDC a možnosti jeho stanovení elektromigračními metodami: izotachoforézou a kapilární elektroforézou. Předkládá využití SPE-kolonek pro zakoncentrování a stanovení tohoto sladidla v bonbonech Bon Pari. Uvádí validovanou metodu stanovení NHDC kapalinovou chromatografií. Pozornost věnuje také studiu stability NHDC v alkalické oblasti pH.

Český abstrakt

Tato přednáška prezentuje vlastnosti NHDC a možnosti jeho stanovení elektromigračními metodami: izotachoforézou a kapilární elektroforézou. Předkládá využití SPE-kolonek pro zakoncentrování a stanovení tohoto sladidla v bonbonech Bon Pari. Uvádí validovanou metodu stanovení NHDC kapalinovou chromatografií. Pozornost věnuje také studiu stability NHDC v alkalické oblasti pH.

Klíčová slova

NHDC; náhradní sladidla; HPLC; kapilární elektroforéza; kapilární izotachoforéza; SPE

Vydáno

30.08.2004

Nakladatel

VÚPP 2004

Místo

Praha

ISBN

80-902671-8-1

Kniha

Sborník příspěvků z konference XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Číslo edice

1

Strany od

94

Strany do

98

Strany počet

4

Dokumenty

BibTex


@inproceedings{BUT16575,
  author="Milena {Vespalcová} and Jana {Zemanová} and Monika {Vítková} and Silvie {Bigošová} and Pavel {Řihák}",
  title="Neohesperidin dihydrochalkon (E-959) nové náhradní sladidlo rostlinného původu na českém trhu",
  annote="Tato přednáška prezentuje vlastnosti NHDC a možnosti jeho stanovení elektromigračními metodami: izotachoforézou a kapilární elektroforézou. Předkládá využití SPE-kolonek pro zakoncentrování a stanovení tohoto sladidla v bonbonech Bon Pari. Uvádí validovanou metodu stanovení NHDC kapalinovou chromatografií. Pozornost věnuje také studiu stability NHDC v alkalické oblasti pH.",
  address="VÚPP 2004",
  booktitle="Sborník příspěvků z konference XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  chapter="16575",
  howpublished="electronic, physical medium",
  institution="VÚPP 2004",
  year="2004",
  month="august",
  pages="94--98",
  publisher="VÚPP 2004",
  type="conference paper"
}