Detail projektu

RayX - Compact and Efficient XPIC Microwave Link

Období řešení: 01.03.2017 — 31.12.2020

Zdroje financování

Technologická agentura ČR - Program na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje EPSILON (2015-2025)

- plně financující (2017-03-01 - 2020-12-31)

O projektu

Cílem je vyvinout kompaktní, spektrálně, energeticky i nákladově efektivní zařízení pro vysokorychlostní bezdrátový přenos dat na linkách typu bod-bod (PtP) na vzdálenosti jednotek až desítek km za podmínek přímé viditelnosti (LOS). Vhodná kmitočtová pásma existují v rozsahu 6-20 GHz a vzhledem k šířkám kanálů (a ceně spektra) je pro dosažení rychlosti 1 Gbit/sec, případně vyšší, nezbytné využít techniku Multiple Input, Multiple Output - Cross Polarization Interference Canceller (MIMO-XPIC). Špičkovou úroveň experimentálního vývoje si pak vyžádá i použití nejmodernějších obvodů System-on-Chip (SoC). Kompaktní a dostupná zařízení budou základem další generace, která obsadí většinu světového trhu spojů PtP po roce 2020. Výstupem projektu bude zařízení připravené do sériové výroby.

Označení

TH02010602

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Útvary

Ústav radioelektroniky
- spolupříjemce (01.03.2017 - 31.12.2020)
oddělení-REL-SIX
- spolupříjemce (21.04.2016 - nezadáno)
RACOM s.r.o.
- příjemce (21.04.2016 - nezadáno)

Výsledky

KUTÍN, P.; VÁGNER, P.: E-band, duplexer; Návrh kompletu frekvenčního duplexeru, pro Eband realizovatelného technologii SMT. Produkt je umístěn v sídle fy. Racom s.r.o. (ostatní)
Detail

VÁGNER, P.; KUTÍN, P.: duplexer; Komplet frekvenčního duplexeru a RF obvodů. Výsledek je k dispozici na adrese hl. řešitele. (funkční vzorek)
Detail

BLUMENSTEIN, J.; VÁGNER, P.; KUTÍN, P.; MIKULÁŠEK, T.; URBANEC, T.: Ray3-80 mechanická část; Prototyp mechanické části konstrukce. prototyp se nachází na pracovišti hl. řešitele. (prototyp)
Detail

VÁGNER, P.; KUTÍN, P.: Návrh desky plošných spojů modemu; Návrh desky plošných spojů modemu. Výsledek se nachází na pracovišti příjemce a je k dispozici spolupříjemci.. (ostatní)
Detail

BLUMENSTEIN, J.; VÁGNER, P.; KUTÍN, P.; VYCHODIL, J.; MIKULÁŠEK, T.: Ray 80; Prototyp Ray3- 80. prototyp se nachází na pracovišti hl. řešitele. (prototyp)
Detail

VÁGNER, P.; KUTÍN, P.: Návrh desky plošných spojů rádia; Návrh desky plošných spojů rádia. Výsledek se nachází na pracovišti příjemce a je k dispozici spolupříjemci.. (ostatní)
Detail