Detail předmětu

Němčina odborná I

FAST-BYN6Ak. rok: 2021/2022

Cílem předmětu je, aby se student naučil dobře orientovat v odborných německých textech na úrovni B1 – B2 Společného evropského referenčního rámce. Měl by si osvojit klíčové fráze akademické němčiny a také základní odborné termíny tak, aby byl schopen efektivně vyhledávat informace v odborných zdrojích. Důraz bude kladen i na rozvoj poslechových a aktivních komunikačních dovedností (povinné PowerPointové prezentace na dané odborné téma).

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

1

Zajišťuje ústav

Ústav společenských věd (SPV)

Výsledky učení předmětu

Studenti si osvojí odbornou slovní zásobu a budou schopni orientovat se v odborných textech psaných akademickou němčinou. Budou schopni prezentovat své projekty a diskutovat o nich.

Prerekvizity

Znalost obecné němčiny na úrovni B1 Společného evropského referenčního rámce.

Učební cíle

Studenti si rozšíří odbornou slovní zásobu týkající se základních témat z oboru architektury, seznámí se s akademickou němčinou a naučí se prezentovat své projekty a diskutovat o nich.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění stanoví každoročně aktualizovaná vyhláška garanta předmětu.

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení

26 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

1. Studium na univerzitě a využití informačních technologií 2. Obory stavebního inženýrství 3. Základní stavebně-inženýrská terminologie 4. Stavební materiály 5. Pozemní stavitelství 6. Čísla, jednotky a míry 7. Jak prezentovat v němčině 8.-12. Odborné texty s tématikou jednotlivých studijních oborů 13.Zápočtový test