Detail předmětu

Professional English 1.4

FAST-YP4Ak. rok: 2021/2022

Kurzy YP4 a YP6 jsou určeny pro více pokročilé studenty, kteří mají zájem procvičit a prohloubit svou všeobecnou znalost angličtiny. Kurz je zaměřen především na konverzaci a pokročilejší gramatiku, ale bude se také zabývat slovní zásobou, poslechem a čtením. Používat se bude moderní a kvalitní anglická učebnice se spoustou komunikativních aktivit.

Jazyk výuky

čeština

Garant předmětu

Zajišťuje ústav

Ústav společenských věd (SPV)

Prerekvizity

Studenti by měli být schopni: používat minulý a přítomný čas (včetně předpřítomného a předminulého času), nepřímou řeč při hovoru o situacích ze svého života, názorech a zážitcích, používat budoucí čas pro vyjádření plánů a plánování schůzek; srovnávat věci pomocí přídavných jmen a příslovcí, zvládnout základní podmínkové věty, používat členy a počitatelná/nepočitatelná podstatná jména, používat modální slovesa k vyjádření povolení, doporučení a povinnosti; pasivní formy k vyjádření procesů, původů a materiálů; budoucí tvary při předvídání a plánování akcí v budoucnosti, jak skutečných tak teoretických; podmínkových vět k vyjádření možných budoucích situací a teoretických možností; diskutovat o vztazích a dalších aspektech každodenního života jako je cestování, doprava, sport kultura; tvořit otázky a poskytovat osobní informace, komunikovat v obchodech, restauraci a během cestování v cizině, jako např. při zařizování záležitostí, zjišťování informací, omlouvání se a žádání o povolení.

Osnovy výuky

Please see below.

Učební cíle

Cílem tohoto kurzu je zopakovat a dále rozšířit studentovy schopnosti: používat slovní spojení, příslovce, pokročilé formy budoucího času, časy používané při vyprávění, nepřímé otázky k vyjádření zdvořilosti, diskutovat teoretické možnosti v přítomnosti, budoucnosti a minulosti, vyjádřit povinnost a dedukovat informace, popisovat a srovnávat.
Rozšíří se slovní zásoba na téma hudba, humor, zdraví a lékařství, čas, závislost, historie a politika, média, jména, perfekcionismus, budoucnost, přežití a nebezpečí, oblékání, ženy a muži.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění stanoví každoročně aktualizovaná vyhláška garanta předmětu.

Základní literatura

Clive Oxenden and Christina Latham-Koenig: English File Upper-Intermediate. Oxford University Press 2001

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení

26 hod., povinná

Vyučující / Lektor