Detail předmětu

Individual Engineering Project

FSI-URP-AAk. rok: 2020/2021

Předmět dává studentům prostor pro práci na individuálních projektech z oblastí strojního inženýrství. Dovednosti a zkušenosti získané při zpracování ročníkového projektu studenti využijí jak při zpracování diplomové práce, tak při zaměstnání v oblasti strojního inženýrství. Z tohoto důvodu je při zpracování ročníkového projektu kladen důraz na samostudium a samostatnou práci. Studenti svůj postup řešení projektu pravidelně konzultují s přiděleným vedoucím.

Jazyk výuky

angličtina

Počet kreditů

12

Zajišťuje ústav

Nabízen zahradničním studentům

Pouze domovské fakulty

Výsledky učení předmětu

Studenti se naučí samostatné práci při řešení inženýrských problémů. Osvojí si postupy řešení od samostatného shromažďování relevantních informaci a podkladů až po zpracování výsledného řešení a jeho prezentaci.

Prerekvizity

Praktické znalosti z oblasti inženýrské mechaniky, návrhu strojů, termodynamiky a přenosu tepla, mechaniky tekutin a materiálového inženýrství. Znalost práce na počítači (úroveň musí odpovídat náročnosti ročníkového projektu).

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Samostatná práce studenta pod vedením přiděleného vedoucího projektu.

Způsob a kritéria hodnocení

Pro udělení zápočtu musí student zpracovat a prezentovat zadaný projekt.

Učební cíle

Cílem je připravit studenty na samostatné řešení inženýrských problémů. Předmět podporuje získávání nových znalostí formou samostudia, návrh a kritickou analýzu možných řešení problému a rozpracování a prezentaci zvoleného řešení.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Studenti jsou povinni prezentovat průběžné výsledky řešení projektu a konzultovat případné problémy s vyučujícím (vedoucím ročníkového projektu), který také provádí závěrečné hodnocení Ročníkového projektu. Obsah a rozsah průběžné kontroly výsledků a konzultací určí vedoucí ročníkového projektu.

Základní literatura

BUDYNAS, Richard G., J Keith NISBETT and J. Joseph Edward SHIGLEY, Shigley's mechanical engineering design. New York, McGraw-Hill Education 2015. ISBN 9780073398204. (EN)
DOWLING, Norman E, Mechanical Behavior of Materials, 4th Edition, Pearson, 2013. ISBN 9780131395060. (EN)
ZIENKIEWICZ, O. C., Robert L. TAYLOR a D. D. FOX. The finite element method for solid and structural mechanics. 7th ed. Oxford: Butterworth-Heinemann, 2014. ISBN 978-1-85617-634-7. (EN)
ÇENGEL, Yunus A. a Michael A. BOLES. Thermodynamics an engineering approach. 8. New York: McGraw-Hill, 2015, 1115 s. ISBN 978-0-07-339817-4. (EN)
INCROPERA, Frank, David DEWITT, Theodore BERGMAN a Adrienne LAVINE. Principles of heat and mass transfer. 7th ed., international student version. Singapore: John Wiley, c2013, xxiii, 1048 s. ISBN 978-0-470-64615-1. (EN)

Doporučená literatura

Appropriate literature will be recommended by the teacher (project supervisor) based on the focus of the course project. Vhodná literatura bude doporučená vyučujícím (vedoucím projektu) na základě zaměření ročníkového projektu. (EN)

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program N-ENG-A magisterský navazující, 1. ročník, letní semestr, povinný

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení

195 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

Náplní předmětu je samostatná práce studenta na individuálním zadání projektu pod vedením přiděleného vedoucího. Rozsah prací určuje vedoucí. Práce může mimo jiné zahrnovat samostudium, návrh a analýzu různých řešení přiděleného problému, provádění technických výpočtů a prezentaci výsledků.